dinsdag 9 januari 2018

Waterproof de winter door met ECCO

Ken je dat? Net nu je je regenlaarzen bent vergeten aan te trekken en je geen paraplu bij je hebt, valt de regen met bakken uit de lucht. Resultaat: doorweekte kleding en misschien nog wel erger... natte sokken. In de winter gaat er in Nederland vaak geen dag voorbij dat het niet regent. En ondanks alle app's op je telefoon ben je daar helaas niet altijd op voorbereid.

ECCO maakt het ons gelukkig wat makkelijker de ideale waterproof schoenen waarmee je stylish én met droge voeten de winter door komt. De rest van de dag met natte sokken rondlopen is nu écht niet meer nodig.   

nelson-blog-nelson-waterproof-de-winter-door-met-ecco-2.jpg GORE-TEX®: 100% WATERDICHTHEID
Je hebt het vast wel eens ergens zien staan; GORE-TEX®. Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar dankzij dit speciale laagje (het 'membraan') dat tussen de leren buitenkant en de binnenvoering van de schoen zit is de schoen ademend en waterdicht. Het GORE-TEX® membraan bestaat uit hele kleine poriën, waar geen water door naar binnen kan, maar wel transpiratievocht door naar buiten wordt afgevoerd. Extra voordeel is dat droge voeten meer warmte vasthouden, dus je voeten blijven ook nog eens lekker warm. Tip: ga je echt een lange winterse wandeling maken? Kies dan voor stevige schoenen met voldoende profiel zoals de ECCO Track 25.

HYDROMAX®: 100% WATERDICHTHEID PER KEER
ECCO heeft ook een eigen techniek ontwikkelt: HYDROMAX®. Tijdens het looien van het leer in de eigen leerlooierijen van ECCO, wordt deze HYDROMAX® spoeling toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de nerven in het leer worden opgevuld en samengetrokken. Het leer wordt hierdoor compacter en dus kan het regenwater niet door de nerven naar binnen dringen. Goed om te weten is dat de werking tijdelijk is, na ongeveer acht uur in de regen zetten de nerven iets uit en raakt de waterdichtheid uitgewerkt. Maar, zijn je schoenen weer helemaal opgedroogd, dan trekken de nerven samen en kunnen ze er opnieuw tegenaan. De ECCO Elaine is de favoriet van iedere koukleum. Naast waterdicht is deze hoge laars namelijk ook nog eens lekker warm en zacht gevoerd. 

nelson-blog-nelson-waterproof-de-winter-door-met-ecco-3.jpg VERZORGINGSSPRAY: TIJDELIJKE WATERDICHTHEID
Natuurlijk betekent het niet dat alle schoenen waar geen GORE-TEX® of HYDROMAX® aan is toegevoegd, gegarandeerd voor natte sokken zorgen. De meeste leren schoenen kunnen prima tegen een regenbuitje. En om er helemaal zeker van te zijn dat je voeten lekker droog blijven, spuit je je schoenen regelmatig in met een verzorgingsspray zoals de Repel Spray van ECCO of de Power Protector van Bama. De spray zorgt voor een tijdelijk beschermend laagje over het leer, waardoor de regeldruppels er vanaf ketsen. Perfect om je schoenen mooi en droog te houden tijdens de wintermaanden. 

Geschreven door

Mariska

Mariska

Marketeer