maandag 14 juni 2021

Birkenstock: altijd in style!

Iedereen kent ze natuurlijk wel: Birkenstocks. Misschien heb je ze vroeger gehad, of je hebt ze nog steeds. We zien ze namelijk elk jaar terug komen en ze zijn dus eeuwig hip! Redenen genoeg om deze zomer te gaan voor een paar fashionable Birkenstocks. Wil je meer weten over de collectie? Lees dan verder.

Nieuwe collectie

Voor de liefhebber hebben we nog altijd de oude vertrouwde teenslippers in de collectie, maar deze zomer zijn er genoeg andere trendy modellen! Even een kleine opsomming van onze favorieten:

  • Birkenstock Arizona: Dit is een slipper met twee verstelbare banden over de voet. Fijn voor degenen die niet van een teenstuk houden!
  • Birkenstock Madrid Big Buckle: Een slipper met een enkele band over de voet met grote, opvallende gesp. Dit geeft de slipper een chique uitstraling.
  • Birkenstock Boston: De nieuwe, fashionable 'clogs'. Deze kun je het hele jaar door dragen en zijn mega comfortabel.

Naast de bovengenoemde modellen is er natuurlijk nog meer keuze, zoals modellen van rubber (tip: strand/zwembad proof!) of het bekende model Gizeh in allerlei nieuwe kleuren en prints.

Birkenstock Arizona - Sandalen - Goud

Waar moet ik op letten bij de aanschaf?

Het Birkenstock voetbed is in twee breedtematen verkrijgbaar:

  • De regular-fit: voor normale tot brede voeten
  • De narrow-fit: voor de smallere voet

Deze breedtematen kun je herkennen aan het voetsymbooltje op het voetbed. Het ingekleurde voetje is het smalle model, en het niet-ingekleurde voetje is het bredere model. Kijk dus goed welk voetbed het beste aansluit op jouw voeten.

Begin met passen met de bandjes open, en kijk goed of je voeten mooi in het 'kuipje' vallen. Een paar millimeter ruimte aan de voor- en achterkant is voldoende. Stel hierna de bandjes zodat de sandalen mooi aansluiten, maar niet te strak! Als je voeten tijdens het lopen vrij kunnen bewegen en je de randjes niet raakt, zitten ze goed!

Je Birkenstocks onderhouden doe je zo

Je vraagt je misschien af waarom het voetbed van je Birkenstocks zo snel een donkere voet afdruk laat zien. Dit komt doordat het voetbed van kurk isolerende en absorberende eigenschappen heeft. Zweet en vuil wordt dus door het voetbed geabsorbeerd, doordat het gewicht van je lichaam ervoor zorgt dat het vuil vast komt te zitten in het voetbed.

Een oplossing hiervoor is het regelmatig schoonmaken van het voetbed. Dit doe je door wat bakpoeder aan een beetje water toe te voegen zodat je een dikke pasta krijgt. Smeer dit met een vochtige doek in cirkelvormige bewegingen over het voetbed. De pasta zal hierdoor bruin kleuren. Spoel hierna af met een sopje en maak droog met een handdoek. Doe dit hierna nogmaals maar laat het nu een nachtje intrekken en verwijder het de volgende dag met een suède borstel. Je zult zien dat het vuil en de onaangename geurtjes als sneeuw voor de zon zijn verdwenen! Let op: dompel je Birkenstocks niet onder in water, dit tast het voetbed aan.

Geschreven door

Isa

Isa

Blogger, Medewerkster Nelson Julianadorp