maandag 16 november 2020

Westernboots: hoe trek je ze aan en uit?

Je nieuwe laarzen aan- en uit trekken; dat nog wel eens problemen opleveren. Vooral bij de trendy westernlaarzen, die weer helemaal hot zijn dit najaar. Maar: geen paniek! Met deze tips gaat dat vast een stuk beter, waardoor je niets anders meer wilt dragen dan de geliefde cowboylaarzen.

Pantykousjes
Natuurlijk niet de meest charmante dingen die er bestaan, maar hey: het werkt wel! Trek ze desnoods over je normale sokken aan, zodat je toch een wat dikkere sok aanhebt in je laars (als je dat comfortabeler vindt). Je zult zien dat de laarzen makkelijker aan gaan!

Boterhamzakjes
Een bekende truc, want het is hartstikke effectief! Vooral tijdens de eerste paar keren dat je je nieuwe laarzen draagt, kan dit echt een uitkomst bieden. Na een aantal dagen is het leer wat uitgelopen en heb je de boterhamzakjes niet meer nodig.

Een lange schoenlepel
Het klinkt zo simpel, maar voor het aantrekken van cowboylaarzen kan het echt een uitkomst bieden. Daarnaast voorkom je hiermee ook dat je je schoenen beschadigt. Kies voor een van ijzer, zodat je wat meer kracht kunt zetten. Een schoenlepel van plastic breekt sneller.

Een laarzenknecht
Deze gebruik je als hulpmiddel om je laarzen of schoenen uit te kunnen trekken. Het is een houten plank die aan een zijde wordt ondersteund. Door de hiel van je laarzen in de inkeping te zetten en met je andere voet op het plankje te leunen, krijg je je laarzen gemakkelijk uit. Je hebt er niet eens je handen voor nodig!

Je laarzen laten oprekken
Heb je weinig geduld? Bij de schoenmaker kun je je schoenen een nachtje laten oprekken bij de wreef, waardoor ze wat wijder worden en je er gemakkelijker in- en uit komt. Maar: doe dit alleen als je laarzen ├ęcht veel te strak zitten, anders worden ze misschien te ruim en dat wil je natuurlijk niet.

Veel succes!

Geschreven door

Isa

Isa

Blogger, Medewerkster Nelson Julianadorp