Westernboots: hoe trek je ze aan en uit?

Je nieuwe laarzen aan- en uit trekken; dat nog wel eens problemen opleveren. Vooral bij de trendy westernlaarzen, die weer helemaal hot zijn. Maar: geen paniek! In deze blog geven we je wat tips hoe je makkelijker je westernboots aan en uit kunt trekken, zodat je jouw favoriete boots dagelijks aan kunt!

Tips voor het aan- en uittrekken van westernlaarzen:

- Pantykousjes

- Boterhamzakjes

- Een lange schoenlepel

- Een laarzenknecht

- Je laarzen laten oprekken

Pantykousjes

Niet de meest charmante dingen die er bestaan, maar hey: het werkt wel! Je kunt ze desnoods over je normale sokken aantrekken, zodat je toch een wat dikkere sok aanhebt in je laars (als je dat comfortabeler vindt). Je zult zien dat je op deze manier de laarzen veel makkelijker aantrekt!

Boterhamzakjes

Een bekende truc, want het is hartstikke effectief! Vooral tijdens de eerste paar keren dat je je nieuwe laarzen draagt, kan dit echt een uitkomst bieden. Trek de boterhamzakjes over je voet als een sok, zo glijd je gemakkelijk in je favoriete boot. Na een aantal dagen is het leer wat uitgelopen en heb je de boterhamzakjes niet meer nodig.

Een lange schoenlepel

Het klinkt zo simpel, maar voor het aantrekken van cowboylaarzen kan het echt een uitkomst bieden. Daarnaast voorkom je hiermee ook dat je je schoenen beschadigt. Kies voor een van ijzer, zodat je wat meer kracht kunt zetten. Een schoenlepel van plastic breekt sneller.

Een laarzenknecht

Deze gebruik je als hulpmiddel om je laarzen of schoenen uit te kunnen trekken. Het is een houten plank die aan een zijde wordt ondersteund. Door de hiel van je laarzen in de inkeping te zetten en met je andere voet op het plankje te leunen, krijg je je laarzen gemakkelijk uit. Je hebt er niet eens je handen voor nodig!

Je laarzen laten oprekken

Heb je weinig geduld? Bij de schoenmaker kun je je schoenen een nachtje laten oprekken bij de wreef, waardoor ze wat wijder worden en je er gemakkelijker in- en uit komt. Maar: doe dit alleen als je laarzen ├ęcht veel te strak zitten, anders worden ze misschien te ruim en dat wil je natuurlijk niet.

Veel succes!