woensdag 25 september 2019

Aan- en uittrek tips voor western boots

Je nieuwe laarzen aan- en uittrekken; dat kan nog weleens problemen opleveren. Vooral de cowboylaarsjes, die weer helemaal hot zijn dit najaar. Geen paniek! Met deze tips gaat dat vast een stuk beter, waardoor je niet meer zonder deze geliefde laarsjes kunt.

1.Pantykousjes
Niet de meest charmante dingen die er bestaan, maar hey: het helpt wel! Trek ze desnoods over je normale sokken aan, zodat je toch een wat dikkere sok hebt en je laarsjes makkelijker aan gaan.
2.Boterhamzakjes
Een bekende truc, want het is hartstikke effectief. Vooral tijdens de eerste paar dagen dat je je nieuwe stappers draagt, kan dit echt een uitkomst bieden! Na een aantal dagen is het leer al wat uitgelopen en heb je de boterhamzakjes meestal niet meer nodig.
3.Een lange schoenlepel
Het klinkt zo simpel, maar voor het aantrekken van laarsjes kan het echt een uitkomst bieden. Daarnaast voorkom je hier ook mee dat je de schoen beschadigd. Kies voor een van ijzer, zodat je wat meer kracht kunt zetten. Een schoenlepel van plastic breekt sneller.
4.Een laarzenknecht
Deze gebruik je als hulpmiddel om laarzen of schoenen uit te kunnen trekken. Het is een houten plank dat aan een zijde wordt ondersteund. Door de hiel van je laarzen in de inkeping te zetten en met je andere voet op het plankje te leunen, krijg je je laarzen gemakkelijk uit. Je hebt er geeneens je handen voor nodig!
5.Je laarzen op laten rekken
Heb je weinig geduld? Bij de schoenmaker kun je je schoenen een nachtje laten oprekken bij de wreef, waardoor ze dus wat wijder worden en je er gemakkelijker in- en uit komt. Doe dit alleen als je laarzen echt veel te strak zitten, anders worden ze misschien de ruim en dat wil je niet.

Geschreven door

Isa

Isa

Blogger, Medewerkster Nelson Julianadorp