Dit zijn de sneakertrends van het voorjaar

Met de lente om de hoek wordt het weer tijd om onze schoenenkast weer helemaal voorjaar ready te maken! Hoe lekker de gevoerde boots en snowboots ook zitten, we moeten weer ruimte gaan maken voor een paar leuke sneakers. En geloof ons, van deze leuke sneakers zijn er meer dan genoeg! Misschien is het voor jou alleen nog de vraag welke. Daar gaan we je bij helpen, want we hebben namelijk een lijstje voor je gemaakt met de sneakertrends van het voorjaar. Na het lezen van dit blog ben je helemaal up to date!

De sneakertrends van het voorjaar zijn:

  1. Retro sneakers
  2. Kleurrijke sneakers
  3. Chunky/platform sneakers

Blog_subbanner_sneakertrends-2_week7_2024

Retro sneakers

Deze sneakers hebben een ware comeback gemaakt, want afgelopen jaar waren ze al trendy en dat zal zich komend jaar doorzetten. Voor je ouders zullen deze schoenen wat nostalgie opwekken, want ze zijn namelijk geïnspireerd op schoenen uit het verleden. Er zijn veel verschillende varianten te vinden van retro sneakers. Van felle kleuren tot beigetinten, en van hoge sneakers tot lage sneakers. De schoenen zijn te herkennen aan de sporty, vintage look en de klassieke silhouetten. Retro sneakers worden veel gestyled met een stoere jeans. Als het daarvoor te warm wordt, zijn ze leuk te dragen met een bikershort voor de ultieme sportieve look! Merken zoals New Balance, Vans en Diadora hebben retro sneakers in hun collectie.

Tommy Jeans Retro Basket Tonal - Lage sneakers - Paars
Nelson - Lage sneakers - Blauw
Sun 68 Ally Color explosion - Lage sneakers - Wit
Tommy Jeans Retro Basket Essential - Lage sneakers - Wit
Tommy Jeans Skate Sneaker - Lage sneakers - Groen
Vans UA SK8-Hi MTE-2 - Hoge sneakers - Wit

Blog_subbanner_sneakertrends-1_week7_2024

Kleurrijke sneakers

Hoe warmer het wordt, hoe kleurrijker je schoenen mogen zijn! Alle felle kleurtjes zijn het komende jaar een echte trend. Met deze opvallende schoenen aan je voeten maak je een echt statement. Deze sneakers zijn leuk te stylen met een ‘simpele’ outfit, of in ieder geval een outfit waar verder niet al te veel sprekende kleuren in te vinden zijn. Zo leg je volledige focus op je sneakers! Als je wel graag meer kleur in je outfit verwerkt, is het erg leuk om dit te doen met de kleur(en) die ook in je schoenen voorkomen. Niet zo van de felle kleuren, maar vind je een kleurrijke sneaker wel leuk? Dan zou je kunnen gaan voor een pastelkleurige sneaker. Pastel is net even wat zachter. Merken zoals Sun 68, Nelson, Skechers en Steve Madden hebben kleurrijke sneakers in hun collectie.

Nelson - Lage sneakers - Roze
Sun 68 Ally Solid Nylon - Lage sneakers - Roze
Skechers Street Uno - Lage sneakers - Roze
Ara Osaka 2.0 - Lage sneakers - Rood
Ecco Soft 60 - Lage sneakers - Groen
Sun 68 Ally Solid Nylon - Lage sneakers - Oranje

Blog_subbanner_sneakertrends-3_week7_2024

Chunky/platform sneakers

Chunky, chunkier, chunkiest! Tegenwoordig zijn er genoeg sneakers te vinden met wat chunk erin verwerkt. Schoenen met een grove zool zijn helemaal on-trend. Zo zien we dat ook terug bij de platform sneakers. Platform sneakers kunnen ook een chunky zool hebben, maar vaak zien we ook dat de zool alleen wat hoger is dan bij de meeste andere sneakers. En hoe lekker is dat, geen hakken meer hoeven dragen om een stukje langer te zijn, maar dit ook gewoon kunnen doen met comfortabele sneakers! Oftewel: elke sneaker waarbij de zool ‘the main character’ is, is een fashionable sneaker. Merken zoals Skechers, Steve Madden en Calvin Klein hebben chunky/platform sneakers in hun collectie.

Skechers D'Lites Fresh Start - Lage sneakers - Wit
Calvin Klein Retro Tennis - Dad Sneakers - Zwart
Skechers Funky Street - Hoge sneakers - Wit
Steve Madden Kingdom - Lage sneakers - Rose goud
Steve Madden Spectator - Lage sneakers - Ecru

Met welke sneaker loop jij straks rond in het voorjaar? Of je er nou met een retro sneaker, kleurrijke sneaker of een chunky/platform sneaker bij loopt, je bent hoe dan ook helemaal trendy! Neem een kijkje op Nelson.nl voor de gehele collectie of breng een bezoekje aan één van onze winkels.