vrijdag 1 februari 2019

Nelson Schoenen neemt Leemans Schoenen over

Nelson heeft de overname van Leemans Schoenen bekend gemaakt. Het is de intentie om een aantal van de Leemans winkels voort te zetten.

Nelson heeft de overname van Leemans Schoenen bekend gemaakt. Het is de intentie om een aantal van de Leemans winkels voort te zetten. Dit hangt mede af van de onderhandeling met verhuurders van die locaties. Het streven is om hier zo snel mogelijk duidelijkheid over te kunnen verschaffen. De winkels zullen daarna zo snel mogelijk heropend worden.

Nelson Schoenen heeft de intentie om een nieuw dienstverband aan te bieden aan de winkelmedewerkers in de over te nemen winkels of andere nabijgelegen vestigingen van Nelson. Dit geldt voor zowel medewerkers uit de filialen als van het hoofdkantoor of logistiek.

Nelson Schoenen

Nelson Schoenen is een vooruitstrevend familiebedrijf op het gebied van schoenenmode, met landelijke aanwezigheid. De inmiddels 100 Nelson winkels kenmerken zich door een breed assortiment van dames-, heren-, en kinderschoenen van internationale A-merken zoals Ecco, Timberland, Tommy Hilfiger, Converse, Gabor, Nikeen Van Lier, aangevuld met een private label collectie. Eerder dit jaar heeft Nelson Schoenen ook de Bovendeert formule overgenomen.

Daarnaast biedt Nelson haar brede collectie ook aan via de webshop nelson.nl en via het online warenhuis Wehkamp.nl. Nelson heeft een duidelijke omnichannelstrategie ontwikkeld die zich richt op beleving, innovatie en service, zowel in de fysieke winkels als online. Daarbij staat de klant centraal binnen alle verkoopkanalen. De andere pijler van de schoenretailer zijn de 40 brandstores van Ecco, gevestigd op A- locaties in Nederland.