Tips voor de beste comfortschoenen

Schoenen die zowel comfortabel als modieus zijn: dat wil toch iedereen? In deze blog lees je de beste tips over hoe je comfortschoenen koopt.

Ik hoor je denken; comfortschoenen? Dat is toch mega saai? Dat hoeft niet zo te zijn! Er zijn een heleboel modellen die zowel comfortabel als trendy zijn. Maar weet je wat nog veel belangrijker is? Met comfortschoenen voorkom je vervelende klachten in je voeten én de rest van je lichaam, doordat je voeten van de juiste ondersteuning genieten. In deze blog geef ik je wat tips waarop je moet letten bij het kopen van comfortabele schoenen en leg ik je uit waarom goede schoenen zo belangrijk zijn!

Waar moet ik op letten bij het kopen van comfortabele schoenen?

Zowel de lengtemaat als breedtemaat is méga belangrijk! Omdat je voeten gedurende de dag warmer worden en opzetten, is het verstandig om te kiezen voor een schoen met voldoende ruimte, en dan vooral bij de tenen. Verder is het belangrijk dat de schoen is voorzien van de juiste binnenzool met een goede ondersteuning en een lichte vorming, zodat de holte onder je voet goed wordt opgevuld. Kies een model dat licht van gewicht is, zo raken je spieren minder snel vermoeid. Tot slot is het materiaal ook heel belangrijk voor het comfort! Kies bijvoorbeeld altijd leer boven een synthetische stof, dit is ademend en voorkomt ook nog eens zweetvoeten.

Hoe shop ik de beste comfort schoenen?

Voor het shoppen van nieuwe schoenen heb ik een gouden tip voor je; doe dit aan het einde van de dag! Op dat moment zijn de voeten op z’n grootst en voorkom je dat je te kleine schoenen koopt. Vergeet ook niet om altijd even een paar rondjes in de winkel op je, hopelijk, nieuwe schoenen te lopen. Zo kun je goed voelen of er drukpunten ontstaan tijdens het lopen!

Waar vind ik de leuskte comfortabele schoenen?

In de Nelson collectie heb je genoeg keuze in schoenen die hip én comfy zijn. De ECCO chunky, bijvoorbeeld, zijn voorzien van een hoogwaardige leerconstructie die ervoor zorgt dan deze zeer buigzaam en ademend zijn. Skechers is een merk vol met comfy opties, zoals de lichtgewichte sneakers van luchtige materialen en ultra comfortabele voetbedden met Memory Foam. Ook Gabor heeft een ruim aanbod aan geweldige, comfortabele sneakers, maar Gabor’s boots zijn amazing en een plezier voor je voeten (vooral tijdens de koudere dagen). Ook Genoeg keuze dus!

Ecco Therap - Lage sneakers - Roze
Gabor - Chelseaboots - Beige
Gabor - Veterboots - Zwart
Skechers Street Uno - Lage sneakers - Wit

Check het volledige aanbod via de webshop van Nelson of bezoek een van onze winkels! Lees in het onderstaande blog meer over comfort merken en verschillende pasvormen: