Zomerschoenen op je werk & how to style

Tijdens deze warme dagen heeft natuurlijk niet iedereen de luxe om geregeld naar het strand te gaan, want er moet ook gewoon gewerkt worden.

Tijdens deze warme dagen heeft natuurlijk niet iedereen de luxe om geregeld naar het strand te gaan, want er moet ook gewoon gewerkt worden. Het kan alleen nog weleens een uitdaging zijn om een passende outfit uit de kast te trekken met een paar schoenen die ook nog eens geschikt zijn voor kantoor. In dit blog een paar tips en tricks voor zowel de dames als heren hoe je jouw zomerse outfit ‘kantoorproof’ kunt maken.

Voor de dames
De meeste dames kiezen tijdens de zomerse dagen voor een jurkje of rok naar het werk. Dit is eigenlijk altijd goed, zolang de lengte natuurlijk schappelijk blijft. Ook het combineren van schoenen met deze zomerse outfit hoeft niet moeilijk te zijn. Ga voor een paar gemakkelijke loafers van Ecco! Deze instappers passen eigenlijk overal onder en zijn ook nog eens netjes. Ook zijn er voor dames genoeg nette korte broeken te vinden. Om deze look iets vrouwelijker te maken kun je deze combineren met een mooie blouse en een paar sleehakken. Hierbij kun je zelf bepalen welke hakhoogte voor jou geschikt is! Gabor en ook Nelson hebben bijvoorbeeld modellen in de collectie met een hak die geschikt is voor iedere dag.

Naast de instappers en sandalen mogen natuurlijk ook de sneakers niet ontbreken. Een paar ‘classy’ witte sneakers onder een zomerse pantalon of onder een jurkje is ook helemaal geschikt voor naar het werk. Combineer de pantalon met een mooie blouse voor de ideale combinatie van sporty en chic.

Voor de heren
De nette leren schoenen mogen voorlopig even de kast in, want er zijn genoeg andere opties om de zomermaanden door te komen en toch netjes op kantoor te verschijnen. Denk bijvoorbeeld eens aan een paar mocassins. Nelson heeft verschillende kleuren in de collectie, dus voor ieder wat wils. Deze instappers kun je niet alleen onder een pak dragen, maar bijvoorbeeld ook onder een nette korte broek met hierboven een blouse. Op deze manier combineer je de ‘casual’ korte broek met nette elementen, waardoor het niet lijkt alsof je net van het strand komt. Ook een paar witte sneakers zijn deze zomer helemaal geoorloofd. Deze kunnen ook prima worden gedragen onder een chino met opgerolde pijp. Deze look kun je verder combineren met een polo en een nette riem en hierna ben je good to go! Kies wel voor een beetje nette sneaker zoals die van Ecco of Calvin Klein.

Twijfel je toch nog of het paar wat jij in je hoofd hebt wel geschikt is? Bestel ze gemakkelijk online zodat je ze thuis bij al je outfits kunt aan proberen. Toch liever persoonlijk advies? Kom dan langs in de winkel waar onze medewerkers klaarstaan om met je mee te kijken.