dinsdag 30 mei 2017

Tips: Koop jouw perfecte paar sandalen

De zon heeft zich al aardig wat uurtjes laten zien afgelopen week en ook deze week staat in het teken van lekker weer. Bij lekker weer horen natuurlijk een paar zomerse stappers en welke schoenen passen daar nu beter bij dan sandalen! Het aanschaffen van sandalen is niet altijd even gemakkelijk, maar met onderstaande tips moet het lukken om het perfecte paar te scoren! 

nelson-blog-nelson-zomer-aan-je-voeten-met-sandalen-2.jpg Welk doeleinde
Er zijn natuurlijk ontzettend veel sandalen verkrijgbaar. Om het juiste paar te bemachtigen is het als eerste handig om jezelf de vraag te stellen voor welk doeleinde je ze wil gaan gebruiken.

Strand
Ben je op zoek naar een paar voor een dagje strand? Dan is het handig als ze tegen een stootje kunnen. Denk bijvoorbeeld aan de sandaaltjes van Havaianas. Deze zijn lekker licht qua gewicht en kunnen prima tegen wat water en zijn ook gemakkelijk schoon te maken.

Stad
Ga je een hele dag door de stad slenteren? Dan is een paar sandalen met een iets steviger voetbed en iets meer ondersteuning geen overbodige luxe. Hier zijn de sandalen van Skechers bijvoorbeeld ideaal voor. Deze hebben een fijne ondersteuning en zijn toch licht qua gewicht.

Grover terrein
Ga je wandelen op wat grovere terreinen of weet je niet zeken op wat voor ondergronden je op vakantie terecht komt? Kijk dan naar de zolen van de sandalen en kies voor een paar met een iets grover profiel. Zo weet je zeker dat je overal grip hebt. Ecco heeft veel sandalen met een goede ondersteuning en verschillende profielen onder de zolen in het assortiment.  Waar moet je op letten
Ook de pasvorm van de sandalen is van belang. Iedereen heeft andere voeten en gelukkig zijn er ontzettend veel modellen, zodat er voor iedereen wel iets te vinden is. Vraag jezelf dus af welke vorm voeten – breed, smal – en welke maat qua lengte je hebt. Op deze manier kun je gerichter zoeken en voorkom je teleurstellingen.

Brede voet
Heb je brede voeten? Dan is het handig om te kiezen voor een sandaal met verstelbare riempjes. Op deze manier kun je de sandalen losser maken waar nodig. Ook is het natuurlijk niet de bedoeling dat de voet aan de zijkant over de zool heen hangt. Dit is niet alleen oncomfortabel, maar ook niet ideaal voor de voeten. Een sandaal met meerdere bandjes zorgt er vaak voor dat de voet netjes op zijn plek blijft zitten.

Smalle voet

Voor de smalle voeten geldt eigenlijk ook dat het handig is om te kiezen voor sandalen die verstelbaar zijn. Zo kun je ze stellen naar de voet om te voorkomen dat de sandalen gaan schuiven. Ook valt de ene sandaal nu eenmaal breder uit dan de ander. Zo is het altijd handig om te informeren in de winkel naar welke merken of modellen smaller uitvallen. Sommige merken werken zelfs met speciale breedtematen en ook dit biedt vaak uitkomst bij de smalle voet.

Lengte

Ook de lengte van de voet mag niet worden vergeten. Vaak wordt gedacht dat de voet precies tot de randen van de sandaal moet komen, maar dit is net als bij dichte schoenen niet het geval! Er mag best nog een stukje ruimte over zijn aan de voorkant. Op deze manier heb je altijd nog wat speling over mochten de voeten door warm weer opzetten en voorkom je ook pijnlijke tenen als je per ongeluk een stoepje raakt. Een handige manier om te bepalen of je precies genoeg spelingsruimte over hebt is het aanhouden van een halve duimbreedte.

Steunzolen

Een ander veelvoorkomend probleem is het vinden van sandalen als je steunzolen draagt. Vaak zitten in dichte schoenen uitneembare binnenzooltjes, maar dat is niet bij alle sandalen het geval. Toch heeft Ecco een aantal modellen in de collectie waarbij de zool kan worden losgehaald. Op deze manier kan toch de eigen steunzool worden gedragen, maar wel in een lekker luchtige en comfortabele sandaal.

Hoewel het kopen van sandalen soms als lastig wordt beschouwd, moet de speurtocht met deze tips een stukje makkelijker worden. Bepaal het doeleinde, de vorm van de voet en de lengte om op een gerichte manier te kunnen zoeken. Onze winkelmedewerkers staan altijd klaar om hierbij te assisteren. Vraag dan ook gerust om hulp!

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag