donderdag 12 november 2015

Snowboots voor kids

Ondanks dat de thermometer nog steeds dubbele cijfers aangeeft, gaan we langzaam-aan toch al richting de winter. En zoals we in een eerder blog al aangaven; wees goed voorbereid en zorg dat je alvast een paar warme snowboots in huis hebt. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de kids! Zodra de eerste sneeuwvlokjes uit de lucht dwarrelen sprinten kinderen het liefst gelijk naar buiten. En met de kou en gladheid zit een ongeluk in een klein hoekje. Maar waar moet je op letten bij het kopen van kindersnowboots? In dit blog geven we je tips voor het kiezen van de juiste boots voor jouw zoon òf dochter.

Kies voor duurzaam materiaal

Snowboots voor kinderen worden vaak intensiever gebruikt en krijgen het zwaarder te verduren dan de snowboots van volwassenen. Ze klimmen, springen en rennen er op los. Het is daarom slim om voor materiaal te kiezen wat tegen een stootje kan. Denk aan kunststof of rubber. Suède is mooi, maar helaas ook snel beschadigd door stoten, vocht en strooizout. Let verder op het profiel van de zool. Hoe dieper de groeven, hoe meer grip de schoen heeft.
 
Snel naar buiten met een praktische sluiting
Niks vervelender dan onhandige sluitingen wanneer je snel naar buiten wilt. En wat je helemaal wilt voorkomen is dat de kids zónder hun snowboots en op hun ‘nette’ schoenen de sneeuw door banjeren! Kies daarom voor een praktische sluiting zoals klittenband of clips. Zo kunnen ze zelf gemakkelijk hun snowboots aan- en uittrekken. Zij blij, jij blij!

Let op een goede pasvorm
Ook al worden snowboots vaak maar een aantal weken of dagen per jaar gedragen, het is toch belangrijk aandacht te besteden aan de pasvorm. Kindervoeten zijn nog volop in ontwikkeling en hebben goede ondersteuning nodig. Controleer of de snowboot voorzien is van een voetbed of leg er desnoods een inlegzooltje in. Je bent misschien wel wat duurder uit, maar de gezondheid van kindervoeten staat natuurlijk wel op 1!

Bepaal de juiste maat
Kindervoeten groeien razendsnel, dat is algemeen bekend. Houd dus rekening met enige groeiruimte. Maar het bepalen van de maat heeft niet alleen met groei te maken. Tijdens de koude winterdagen kleden we de kids dik aan met een warme broek en extra dikke sokken. Dit neemt ook ruimte in, dus koop je snowboots het liefst een maatje groter dan normaal. Let wel op: een te grote maat zorgt ervoor dat de voet gaat glijden in de schoen. Maak eventueel gebruik van een inlegzooltje en eventueel extra dikke sokken om de schoen wat op te vullen.

Wees niet te laat!
Veel mensen stellen de aanschaf van snowboots uit tot het moment dat de sneeuw al uit de lucht komt dwarrelen. Helaas zijn de meeste modellen tegen die tijd allang uitverkocht! Zorg daarom dat je op tijd bent en alvast een paar snowboots in huis hebt.

Met deze tips ben jij klaar voor de winter, dus laat die sneeuw maar komen!

nelson-blog-nelson-snowboots-voor-kids-2.jpg

nelson-blog-nelson-snowboots-voor-kids-3.jpg

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer