vrijdag 22 november 2019

How to: je eigen schoenendoos surprise!

Pakjesavond komt steeds dichterbij. Dit betekent een avond vol lekkernijen, gezelligheid en natuurlijk een bezoekje van de Sint en zijn pieten. Vier jij pakjesavond met zelfgemaakte surprises? Dan is dit blog echt iets voor jou. Met deze tips maak jij snel en gemakkelijk de leuke surprise van de avond, waar zelfs de inpakpieten jaloers op zouden zijn. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Voor het maken van deze leuke surprises heb je niet veel nodig. Met een schoenendoos, gekleurd papier, een schaar en lijm ben je vrijwel klaar. Dit is dus ook ideaal als je last-minute nog een surprise in elkaar moet knutselen, want wie heeft er nu niet een schoenendoos thuis staan?

Stap 1:
Je begint het maken van je surprise natuurlijk met het treffen van de voorbereidingen. Zorg ervoor dat je inpakpapier, een schaar, lijm en verschillende kleuren gekleurd papier hebt. Bekijk de voorbeeld surprises op de foto en kies aan de hand hiervan jouw favoriet. Vervolgens knip je uit het gekleurde papier de benodigde details, zoals de ogen, mond, haar of tanden. Ook leuk om toe te voegen aan je surprise, zijn 'plak oogjes' en chenilledraad.

Stap 2:
Als tweede stap bekleed je de gehele schoenendoos en deksel met een kleur inpakpapier. Afhankelijk van de surprise die je kiest, kun je ook voor inpakpapier met een stippenprint kiezen. Dat maakt het direct nóg iets makkelijker ;).

Stap 3:
De derde stap is het opplakken van de details die je vooraf hebt uitgeknipt. Pak je lijmstift erbij en je bent zo klaar. Kies je er ook voor om chenilledraad te gebruiken, dan is secondelijm een goede tip. Zo weet je zeker dat alles goed blijft plakken. Als laatste verstop je je cadeautje in de binnenkant van de schoenendoos en kun je ervoor kiezen om de 'mond' van je surprise verder op te vullen met papier.

Zo zie je maar, binnen slechts drie stappen heb jij een originele en leuke surprise in elkaar gezet! Zet de Sinterklaas muziek dus maar aan, pak er een schaaltje pepernoten bij en maak er een leuke knutselmiddag van.

Geschreven door

Amber

Amber

Blogger, Marketing medewerker