How to: je eigen schoenendoos surprise!

't Heerlijk avondje is (bijna) gekomen.

‘t Heerlijk avondje is (bijna) gekomen. Dit betekent een avond vol lekkernijen, gezelligheid en natuurlijk een bezoekje van de Sint en zijn pieten. Vier jij pakjesavond dit jaar met het gezin met zelfgemaakte surprises? Dan is deze blog echt iets voor jou. Met deze tips maak jij snel en gemakkelijk de leukste surprise van de avond, waar zelfs de inpakpieten jaloers op zouden zijn. Lees daarom snel verder.

Benodigdheden
Voor het maken van deze gave surprises heb je niet veel nodig. Met een schoenendoos, gekleurd papier, een schaar en lijm ben je vrijwel klaar. Ideaal dus, als je last-minute nog een surprise in elkaar moet knutselen!

Stap 1:
Zorg ervoor dat je inpakpapier, een schaar, lijm en verschillende kleuren gekleurd papier hebt. Bekijk de voorbeeld surprises op de foto en kies aan de hand daarvan jouw favoriet. Knip daarna uit het gekleurde papier de benodigde details, zoals de ogen, mond, haar of de tanden. Ook leuk om toe te voegen aan je surprise, zijn ‘plak oogjes’ en chenilledraad.

Stap 2:
Als tweede stap bekleed je de gehele schoenendoos en deksel met het inpakpapier. Je kunt ook voor inpakpapier met een stippenprint kiezen. Dat maakt het direct nóg iets makkelijker ;).

Stap 3:
Ten slotte plak je alle details op die je vooraf hebt uitgeknipt. Pak je lijmstift erbij en je bent zo klaar. Kies je er ook voor om chenilledraad te gebruiken, dan is secondelijm een goede tip. Als laatste verstop je je cadeautje in de binnenkant van de schoenendoos en vul je de ‘mond’ van je surprise verder op met papier.

In slechts drie stappen heb jij een originele en leuke surprise in elkaar gezet! Zet de Sinterklaas muziek aan, pak er een schaaltje pepernoten bij en maak er een leuke knutselmiddag van.