donderdag 10 december 2020

Gebruik je schoenendoos als cadeauverpakking

It's the most wonderful time of the year... Het is weer bijna kerst! En ook al zal deze kerst anders zijn dan voorgaande jaren; cadeautjes onder de kerstboom mogen niet ontbreken. Een cadeautje is natuurlijk pas af als het mooi is ingepakt, en dan kan inpakken soms best lastig zijn. Met een oude schoenendoos kan je het jezelf een stuk makkelijker maken! Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Of je nu een mooie kandelaar, een paar handschoenen of een leuke mok cadeau geeft: gebruik een schoenendoos om je cadeau mooi en netjes in te pakken. Dit soort cadeaus hebben een lastige vorm om gewoon met papier in te pakken, waardoor het er al snel rommelig uit ziet. Pak ze in in een mooie schoenendoos en dat probleem is verleden tijd! Hieronder vind je een aantal tips voor het inpakken met een schoenendoos en hoe je deze opleukt.

Voorbereiding
Geef je een wat kleiner cadeau? Je kunt de schoenendoos eventueel opvullen met crêpe papier, papiersnippers of doorzichtig inpakfolie zodat het cadeautje niet alle kanten op schuift. Het ziet er ook nog eens een stuk gezelliger uit als je de doos open maakt. Ook kun je breekbare producten eerst inwikkelen met vloeipapier, tegen beschadigingen. Dit kun je vaak kopen bij winkels als Action en Wibra.

Juiste afmetingen
Knip het cadeaupapier op maat. Leg de doos op het papier en zorg dat het papier helemaal om de doos heen kan. Vind je dit lastig in te schatten, knip dan liever te groot dan te klein. Is je papier bijna op en past het nét niet om de doos heen? Leg de doos dan schuin op het papier en vouw de punten naar elkaar toe. Op YouTube zijn hierover handige filmpjes te vinden.

Tape
Gebruik washi tape in plaats van gewone plakband. Het is er in allerlei soorten en maten en ziet er vaak een stuk leuker uit dan normale plakband!

Finishing touch
Maak je cadeauverpakking extra mooi met bijvoorbeeld cadeaulint, of gebruik juist eens wat anders zoals raffia, engelenhaar of bakkerstouw. Maak er een strik van die je op een ingepakte schoenendoos plakt of wikkel het een aantal keer om de doos heen. Heb je een lint om de doos gemaakt? Steek er dan eens wat items uit de natuur in om je verpakking echt even anders te maken. Gebruik takjes met bessen, een stukje van de kerstboom of een leuke kerst steker.

Eén ding is zeker: een schoenendoos is een stuk makkelijker in te pakken dan een ronde vorm en dus kan iedereen dit. Mocht je nog op zoek zijn naar een schoenendoos en heb je er zelf geen thuis? Je kunt dan altijd even langskomen in een van onze winkels en vragen of wij er nog eentje over hebben. En ben je nog op zoek naar last-minute kerst cadeautjes, bekijk dan eens onze giftshop pagina!

Geschreven door

Isa

Isa

Blogger, Medewerkster Nelson Julianadorp