Flares en flower power: de 70s zijn terug!

In welk jaar leven we ook al weer? 2015, weet je het zeker? Je zou bijna verwachten dat iemand met een tijdmachine heeft zitten frunniken, want onze modetrends zijn compleet back to the seventies!

Met hier en daar een sporadische verwijzing naar de 90s trends (holografische prints, buiktruitjes en plateauzolen) pakken we volop de trends van de zeventiger jaren erbij. Modern seventies, als je wil. De typerende bruin-gele kleur van de seventies duikt opeens overal op en op in (vintage) winkels gaan de suede-leren rokjes als warme broodjes over de toonbank. We zien meer oranje tinten en rode accenten opduiken en ook shirtjes ‘off shoulder’  dragen is niet langer een schande. Grote ronde (zonne-)brillen maken hun opmars in een modern jasje, typische jaren zeventig prints zijn volop aanwezig en je jas mag weer met fringe (‘indianen sliertjes’) versierd worden.

Ook zien we een verschuiving die misschien eindelijk de skinny jeans van zijn troon zal stoten… de Flare is terug. Langzaamaan gaan we meer naar een ruim uitlopende jeans. Wat eigenlijk heel positief is, want je benen lijken er langer door en de schoenen die je onder deze broek aan trekt maken met des te meer indruk. Draag de flare tot bijna aan de grond en laat je allermooiste schoenen een spelletje verstoppertje spelen. Alleen wie goed oplet kan een glimp opvangen van jouw beauties!

Natuurlijk is ook in de schoen de invloed van de seventies te zien: en wel in de vorm van blokhakken en stompe neuzen. Wissel je gekke printjes af met een strakke skinny, een mooi getailleerd colbertje of doe het juist andersom: je wijde bloemetjesrok met je strakke, witter-dan-witte top.

De sandalen met witte sportzool en strakke banden van Nelson zijn ook een uitkomst in deze trend. Moderne stappers, in een complimenterende kleur zoals bruin of een contrasterende kleur zoals een holografisch zilver.

Kortom: Pak je Spice-Girl top, en je Modern-Chic colbert, gooi er een hippie-print tegenaan en klaar is kees. Een mengelmoes van stijlen in het moderne jaren 70.. eh… 90… eh 2015!