dinsdag 24 maart 2020

Deze schoenen draag je tijdens het buitenspelen!

Klimmen, klauteren en héél veel rennen, de kids krijgen er geen genoeg van! Buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van motoriek en het maken van nieuwe vriendjes. Nadeel is dat schoenen hierdoor heel wat te verduren hebben. Juist tijdens het buitenspelen zijn goede, stevige schoenen dus erg belangrijk! Daarom geven we je in dit blog een aantal tips over de perfecte ‘buitenspeelschoenen’  voor jongens en meisjes én tips hoe je ze kunt onderhouden.

Sneakers
De all-time-favourite onder de kinderschoenen is toch wel de sneaker. Ze bieden steun, stevigheid, comfort én ze beschermen de hele voet tegen kou, water, maar ook krassen en stoten. Je kunt kiezen uit zowel lage als hoge sneakers, waarbij dit laatste model de enkels nog eens extra beschermd! Ook is het slim om te kijken naar een stevige neus, deze vind je bijvoorbeeld bij merken als Converse en Skechers. Niet alleen de tenen, maar ook de schoenen gaan dan langer mee!

Klittenbandschoenen
Is veters strikken nog lastig? Dan maak je jouw kind (en jezelf…) vast blij met een paar klittenbandschoenen. Even stevig aantrekken, vastdrukken en de kids zijn ready to go. Nog een voordeel is dat kinderen niet kunnen struikelen over losse veters. Leuke klittenbandmodellen vind je bij merken als New Balance, Nike en Geox.

Regenlaarsjes
Helaas wil er ook in het voorjaar nog wel eens een stevige Hollandse bui naar beneden komen. Maar ook dan kunnen de kids gewoon lekker naar buiten met de regenlaarsjes van Bergstein! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren voor jongens en meisjes. Zo geef je aan een druilerige zomerdag toch nog een beetje kleur!

Sandalen
Alvast een tip voor de zomer. Is het warm buiten? Dan ga je natuurlijk het liefst voor een open schoen. Kies dan bij voorkeur voor een sandaal in plaats van een slipper. Sandalen zijn vaak verstelbaar en blijven daardoor stevig aan de voet zitten. Handig tijdens het rennen en klimmen! Timberland heeft zelfs sandalen met een dichte neus, zodat de tenen extra beschermd zijn. Nog een voordeel van de sandaal is dat eventuele zandkorrels en grassprieten er makkelijk uitgeklopt kunnen worden voordat de kinderen weer het huis in banjeren. TIP: Na een tijdje kan er met name in suède voetbedden zoals Birkenstock en Kipling een donkere voetafdruk verschijnen. Deze reinig je eenvoudig met een reinigend schuim (shop hem hier) en een suède borsteltje.

Onderhoud
Vergeet niet dat echte ‘buitenspeelschoenen’ wel wat extra verzorging kunnen gebruiken. Spray ze vóór het dragen in met een vocht- en vuilafstotende spray en laat dit even goed inwerken. Toch nog vuile schoenen na afloop? Borstel dan eerst het ergste vuil weg met een borstel en maak ze daarna schoon met een reinigend schuim of vochtige doek. Vergeet niet de schoenen daarna opnieuw in te sprayen. Vieze veters kun je eventueel in een waszakje in de wasmachine wassen.

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer