De tips voor het reinigen van je favoriete feestdagen schoenen

Je herkent het misschien wel, je bent een heerlijk kerstdiner aan het voorbereiden voor de hele familie en je morst net wat op je favoriete pump en krijgt dit er niet zo makkelijk uit. Dit klinkt natuurlijk echt als een hel want wat is erger dan je favoriete pumps niet meer aan kunnen doen. Daarom geven we je in dit blog een aantal tips waardoor je pumps, enkellaarsjes, hoge laarzen of je andere favoriete feestdagen schoenen weer helemaal de oude kunnen worden. We hebben verschillende tips voor verschillende materialen:

  • Suede schoenen
  • Leren schoenen
  • Schoenen van textiel

Suède schoenen

Het is natuurlijk altijd handig om van tevoren je nieuwe feestdagen schoenen in te spuiten met een spray die hiervoor bestemd is. Voor suède schoenen kan je het beste de universal protector Spray gebruiken. Deze spray beschermt het suede tegen vlekken, water en vuil. Als je een suéde schoen gaat schoonmaken kan je het beste beginnen door met een suède borstel al het vuil en stof te verwijderen.

Wat te doen bij nat suède: Je kan het beste de oppervlak droog borstelen met een schoenborsteltje gemaakt voor suède. Hierdoor gaan de haartjes van het suède weer rechtop staan en zien je schoenen er weer goed uit!

Wat te doen bij strepen en vlekken: Dit kan je makkelijk verwijderen met een gum. Wrijf rustig over de vlekken en strepen heen en hierdoor zullen de strepen en vlekken makkelijk verwijderd worden.

Wat te doen bij een vet vlek: Dit kan je voorzichtig proberen met talkpoeder. Strooi een klein beetje talkpoeder over de vlek en laat dit minstens een uur intrekken. Wrijf het daarna weg met een schoenborsteltje en de vettige vlek is verdwenen.

Nadat je de schoenen goed hebt schoon gemaakt kan je de colour renovator gebruiken van Bama. De spray herstelt de kleur van het materiaal. Tevens werkt de spray verzorgend.

Party schoenen onderhouden-1398

Leren schoenen

Leren schoenen kunnen snel strepen en krassen krijgen. Het is daarom extra belangrijk om deze van tevoren goed in te spuiten met een spray, lotion of crème. Genoeg keus dus!

Hoe reinig je leer: Het reinigen van je leren schoenen kan je het beste doen door met een droge doek alles schoon te maken en al het vuil ervan af te halen. Daarna kan je de renovating oil gebruiken van Bama. Laat het 10 minuten inwerken en drogen en daarna zullen je leren schoenen er weer fantastisch uitzien. Het fijne van dit product is dat het beschermd tegen het indringen van vocht. Hierdoor kunnen je leren schoenen ook wel weer tegen een stootje.

Hoe reinig je lakleer: Als je een schoen hebt van lakleer kan je het beste de Bama patient shine gebruiken. Dit product reinigt je schoen ontzettend goed, hierdoor krijgt je schoen de glans weer terug die hij had toen je de pump kocht. Voordat je de Bama patient shine gebruikt moet je het stof en vuil van de pump verwijderen. Breng daarna het product aan op de schoen en laat 5 minuten inwerken. Daarna kan je met een glansdoek het nog een beetje op poetsen.

Party schoenen onderhouden-

Schoenen van textiel

Het is belangrijk dat je een schoen van textiel met de hand schoonmaakt. Veel mensen hebben de neiging om een schoen van textiel in de wasmachine te gooien, maar hierdoor zal het lijm van de stof oplossen waardoor de schoen uit elkaar kan vallen.

Hoe reinig je textiel: Wrijf eerst voorzichtig met een doek het droge vuil van het oppervlak af. Gebruik voor het schoonmaken van de schoen van textiel een beetje afwasmiddel en een tandenborstel. Doe een klein beetje afwasmiddel op de vlekken van de schoen en maak de tandenborstel een beetje nat met warm water, zo schrob je snel de vlekken van de schoen af. Dep het oppervlak droog met een doek en laat op de lucht drogen. Gebruik daarna de Bama universal protector, deze spray zorgt ervoor dat de kleur van je schoen weer opgefrist wordt en weer beschermt voor andere vlekken.

Om je pumps nog helemaal op te frissen kan je de open shoe cleaner of de shoe deo gebruiken van Bama. Je spuit dit aan de binnenkant van je schoenen. Het doodt bacteriën in de schoen waardoor onaangename geuren verbannen worden. Hierdoor zullen je schoenen weer als nieuw ruiken.