Hoe houd je jouw herfst- en winterschoenen netjes?

Het onderhouden van je schoenen is ontzettend belangrijk. Zeker wanneer de herfst- en wintermaanden zijn aangebroken! In deze tijd van regen, wind en misschien zelfs wat sneeuw, is wat extra aandacht voor je schoenen zeker nodig als je ze netjes wil houden. Het kost even wat tijd en moeite, maar dan heb je ook wat: schoenen die lang(er) mooi blijven! Daar gaat niet alleen je portemonnee blij mee zijn, maar is het ook een stuk duurzamer. Lees dus gauw verder om erachter te komen hoe je je herfst- en winterschoenen mooi en netjes houdt!

We vertellen je over:

  1. Schoenen beschermen
  2. Schoenen schoonmaken
  3. Verzorgen en onderhouden van je schoenen
  4. Opbergen van je schoenen

schoenen beschermen

Schoenen beschermen

Om je schoenen te beschermen tegen al het vuil, regen en alle andere schoenen vies makers die je tijdens deze periode tegenkomt, is het belangrijk dat je ze regelmatig behandeld met een beschermende spray. Hoeveel zin je ook hebt om gelijk na aankoop je nieuwe schoenen aan te trekken, is het verstandig om ze eerst even in te sprayen. En hier ben je niet van af na die ene keer, nee, dit moet je om de drie weken herhalen. Het beschermde laagje is namelijk tegen die tijd van de schoenen af. Zorg er wel voor dat de schoenen volledig schoon zijn voordat je de spray gebruikt. Het merk Bama heeft beschermende sprays voor schoenen in hun collectie. Onderstaande producten zijn ook nog eens te gebruiken op alle materialen kleuren en schoenen. Hoe handig is dat?!

IMG_2265-bewerkt

Schoenen schoonmaken

Misschien was je toch net even te enthousiast over je nieuwe schoenen dat je helemaal bent vergeten om ze in te spuiten. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar wel balen als je na een hevige regenbui of een stap in de modder naar je schoenen kijkt. Gelukkig zijn je schoenen vaak nog te redden!

Als je schoenen nat zijn, zorg er dan eerst voor dat deze opdrogen. Zodra de schoenen droog zijn, kan je het meeste vuil er met een borsteltje afkrijgen. Mochten de veters ook vies zijn geworden, kan je ze uit de schoenen halen en laten weken in warm water met afwasmiddel. Als er nog steeds vuil aanwezig is op de schoenen na het gebruik van de borstel, kan je een schoenenreiniger gebruiken om dit overige vuil te verwijderen. Bij vieze geurtjes in de schoenen is een schoenen deodorant je beste vriend! Merken zoals Timberland en Bama hebben verzorgingsproducten in hun collectie.

Verzorgen en onderhouden van je schoenen

Het verzorgen en onderhouden van je schoenen doe je niet maar één keer. Het is van belang dat je dit bijhoudt om je schoenen zo mooi mogelijk te houden. Gelukkig zijn er allerlei verzorgingsproducten te vinden om je hierbij te helpen!

Een echte musthave is de Universal Care spray van Bama om je schoenen mee in te spuiten. Deze is namelijk geschikt voor alle kleuren en materialen. Super handig! Het insprayen van je schoenen kan je het beste om de drie weken doen in verband met het verdwijnen van het beschermlaagje. Verder zijn er nog vele andere producten te vinden voor de verzorging en het onderhoud van je schoenen. Van een wax crème voor je leren laarzen tot een kleurhersteller voor je suède hakken, voor elk soort schoen is een verzorgingsproduct te vinden! Wil je meer weten over de verzorging van verschillende materialen? Check dan dit blog! Merken zoals Bama, Skechers en Dr. Martens hebben verzorgingsproducten in hun collectie.

Opbergen van je schoenen

Grote kans dat je bij binnenkomst van je huis weleens over een paar schoenen gestruikeld bent. De gang is namelijk dé plek waar de schoenenverzameling van het gehele huis te vinden is. En vaak ligt het er dan ook nog eens heel slordig bij… Niet alleen ongezellig, maar ook slecht voor je schoenen. Dus genoeg redenen om hier verandering in te brengen! Als je er plek voor hebt, is het ideaal om een schoenenrek of -kast aan te schaffen om je schoenen in op te bergen. Heb je teveel schoenen en is het schoenenrek of de -kast niet genoeg? Leg dan de schoenen die je minder vaak draagt apart. Deze kan je het beste in de originele schoenendoos bewaren met de proppen erin om je schoenen en de vorm zo goed mogelijk te behouden.

Hebben we je al overtuigd om goed voor je schoenen te gaan zorgen? Hopelijk wel! Voor onze verzorgingsproducten kan je terecht op Nelson.nl of een bezoekje brengen aan één van onze winkels.