Hoe houd je jouw herfst- en winterschoenen netjes?

Het Nederlandse najaar seizoen is vaak goed gevuld met slecht weer. Het is altijd belangrijk om goed voor je schoenen te zorgen, maar in deze seizoenen kunnen ze zeker wel wat extra aandacht gebruiken. Verzorg en onderhoud je jouw schoenen namelijk niet goed, dan zullen ze sneller aftakelen. Dit is niet leuk voor jouw portemonnee en dit is natuurlijk niet heel duurzaam. Lees daarom snel verder hoe je je nieuwe winterschoenen met dit weer mooi houdt.

  • Schoenen beschermen
  • Schoenen schoonmaken
  • Verzorgen en onderhouden van je schoenen
  • Opbergen van je schoenen

schoenen beschermen

Schoenen beschermen

Veel mensen weten het wel, maar denken er niet actief bij na dat ook water schadelijk kan zijn voor je schoenen. Of het nou miezert, met bakken uit de lucht komt of sneeuwt, het kan je schoenen nou eenmaal lelijk maken. Het is daarom belangrijk om je na aankoop meteen even in te spuiten met een water- en vuil afstotende spray. Spray vanaf een afstandje van 30 centimeter een dun laagje over de schoen, laat het even een kwartiertje drogen en herhaal dit nog een keer. De Bama Universal Protector geeft een langdurige bescherming tegen water, sneeuw en vuil. Het fijne aan dit product is dat het te gebruiken is op alle materialen en kleuren schoenen, dus met het aanschaffen van dit product ben je verzekerd van een goede bescherming van elke soort schoen!

IMG_2265-bewerkt

Schoenen schoonmaken

Ben je in alle drukte vergeten om je schoenen in te spuiten? No worries! Vaak zijn je schoenen nog te redden na een natte winterdag. Zijn je schoenen nat geworden of zitten ze onder de modder, laat dit dan eerst goed opdrogen. Zet je schoenen niet te dicht bij de verwarming of kachel, hierdoor kunnen je schoenen namelijk vervormen en leer wordt hier zelfs hard en breekbaar van, terwijl het soepel hoort te blijven. Vul daarom je schoenen met droge kranten, zo wordt het vocht geabsorbeerd. Nog beter is om een paar cederhouten schoenspanners te gebruiken. Deze trekken ook het vocht uit de schoen en houden de schoenen tevens in model. Wanneer de schoenen droog zijn kun je vaak het ergste vuil er met een borstel af vegen. Haal eventueel de veters eruit en laat deze even weken in wat warm water met afwasmiddel. Ook is er een handige shoe cleaner van Bama, hiermee kun je het overige vuil dat blijft zitten verwijderen. Heb je een glad lederen schoen maar zit er een donkere vlek op die je er niet meer uit krijgt, dan kun je er altijd nog voor kiezen om de schoenen te poetsen met een donkere schoenpoets zodat je de vlek niet meer ziet. Spray ze na afloop in met de Bama kleurhersteller en borstel de schoenen goed op zodat ze hun kleur weer terugkrijgen. Zo houd jij je schoenen mooi en netjes tijdens het najaar!

Verzorgen en onderhouden van je schoenen

Nadat je je schoenen weer spik en span hebt gekregen is het belangrijk om ze ook goed te verzorgen. Schoenen die gemaakt zijn vaan leer kan je het best verzorgen met een voedende crème met bijenwas, deze is kleurloos. Hierna kun je er eventueel nog overheen gaan met een schoencrème in de kleur van je schoenen. Hierdoor blijft het leer ook mooi zacht en soepel, en glimt het weer mooi. Suède schoenen kun je insprayen met een verzorgingsspray, dit frist de kleuren op en beschermt ook gelijk. En als laatste: gebruik een beetje schoendeo om je schoenen weer heerlijk fris te laten ruiken na een lange wandeling. Wil je meer informatie over het verzorgen van verschillende schoenmaterialen? Neem dan een kijkje bij dit blog!

Iedere schoen is natuurlijk anders samengesteld, dus twijfel je over wat het beste onderhoud is? Kom dan voor advies op maat langs in een van onze winkels!

Opbergen van je schoenen

De meeste mensen kennen het waarschijnlijk wel, vlak naast de voordeur ligt er een opstapeling van allemaal verschillende schoenen op een hoopje. Het niet goed opbergen van je schoenen staat niet alleen heel ongezellig, maar het is ook nog eens ontzettend slecht voor je schoenen. Voor de mensen die de ruimte ervoor hebben is het daarom zeker aan te raden om een schoenenrek of schoenenkast aan te schaffen om je meest gedragen schoenen in op te bergen. Heb je een paar schoenen die je minder vaak draagt en graag extra goed wil opbergen? Dan is het zeker aan te raden om ze in de originele doos te bewaren, en het liefst nog met wat proppen er in. Deze zorgen er namelijk voor dat de vorm van jouw schoen goed behouden wordt, waardoor ze extra lang mee gaan (en mooi blijven!).