donderdag 16 februari 2017

5x 'shoe hacks'

Schoenen maken je outfit helemaal af, wat ervoor zorgt dat je niks anders kan doen dan van ze houden! Echter kunnen je schoenen soms wat vervelende kenmerken vertonen, die niet voordelig zijn voor de relatie met je schoenen. Zo kunnen je schoenen na veelvuldig gebruik gaan ruiken. Of ook erg naar; een piepend geluid tijdens het lopen. En wat te doen bij gladde zolen? Ik zal je 5 shoe hacks geven, die ervoor zorgen dat jij je niet meer hoeft te ergeren!
1.Je schoenen krijgen veel te verduren… Je hebt ze heel de dag aan en door weer en wind brengen ze je overal naartoe. Dit kan ervoor zorgen dat er nare geurtjes in je schoenen ontstaan. Maar hoe kun je deze geurtjes voorkomen? Gebruik een voetenspray van Bama, die je voeten lekker fris houden en zweten voorkomt. Ook is het belangrijk een impregneer spray te gebruiken om je schoenen te beschermen tegen regen. Regen kan namelijk voor vieze luchtjes zorgen wanneer het in je schoenen terecht komt. Zorg ervoor dat je je schoenen regelmatig verwisseld en ze dus niet twee dagen achter elkaar aantrekt. Op deze manier kunnen je schoenen luchten en vocht opdrogen, zodat het niet gaat stinken. 

2.Bij iedere stap die je zet een piepend geluid? Heel vervelend en een beetje gênant.. De oorzaak hiervan is vaak de wrijving van de schoenzool met de inlegzool. Strooi een beetje talkpoeder onder je inlegzool, dit voorkomt wrijving. Zit de inlegzool niet los? Strooi het dan langs de randjes van de inlegzool. 

3.We hebben allemaal wel een paar schoenen in de kast staan, waarop het lijkt alsof je over de straten glibbert; ontzettend glad! Schuur de onderkant van je zool met een stukje schuurpapier met fijne korrel. Dit zorgt voor meer grip. 

4.Wanneer je leren schoenen vaker hebt gedragen, wordt het leer losser en zachter. Zo kan de neus van de schoen makkelijker lelijk worden of de vorm verliezen. Dit voorkom je door iedere avond een schoenspanner in de schoenen te plaatsen. Gebruik een schoenspanner van cederhout, deze neemt vocht op en voorkomt geurtjes.

5.Wanneer je schoenen wat ouder zijn en al helemaal uitgelopen, kunnen de schoenen wijder worden en gaan slippen. Dit kan voor blaren zorgen; pijnlijk! Je voorkomt dit door een extra (half) zooltje in je schoen te leggen of een hieltje in de achterkant van de schoen te plakken.  

Geschreven door

Claudia

Claudia

Blogger, Medewerkster Ecco Store Rotterdam Lijnbaan