dinsdag 20 augustus 2019

3 op de 4 werknemers draagt het liefst sneakers!

Dat Nederlanders voor comfort kiezen als het gaat om kleding en schoenen, is geen nieuws. Maar hoe denken we hierover op de werkvloer? Uit onderzoek dat gedaan is door Nelson Schoenen onder ruim 600 klanten blijkt dat maar liefst driekwart ook hier het liefst sneakers draagt. En waar dat 20 jaar geleden nog ondenkbaar was, vindt 93% dit anno 2019 ook helemaal oké!

De schoen van dit moment

‘Sneakers zijn populairder dan ooit’, aldus Eva Koppers, Marketing en E-Commerce manager bij Nelson Schoenen. ‘Van alle schoenen die we verkopen, was het grootste aandeel sneakers het afgelopen seizoen’. En we dragen ze dus niet alleen in onze vrije tijd, zo blijkt.

Op de tweede plaats staan instapschoenen zoals mocassins en loafers, waaruit we dus kunnen concluderen dat de Nederlander nog steeds graag voor comfortabele schoenen kiest. Zelfs sandalen zijn geaccepteerd, mits we onze voeten goed verzorgen. De grens wordt getrokken bij (bad)slippers, want slechts 2% vindt dat je die naar werk kunt dragen.

Kledingkeuze

Over kleding wordt kritischer gedacht, want de algemene voorkeur gaat uit naar geklede items, zoals een lange broek, (midi)rok of t-shirt. Een tanktop vindt slechts 9% kunnen en ook de korte broek en de legging komen er niet goed vanaf. Wel verkiest 77% eigen kleding boven bedrijfskleding. En prefereert 84% van de respondenten informele kleding in plaats van strenge kledingvoorschriften.

Modemissers

Gaat een collega de mist in met zijn of haar kledingkeuze? Dan durft 42% hier zelf iets van te zeggen en 1 op de 10 meldt het bij zijn/haar leidinggevende. Hebben we zelf pech en blijken onze schoenen kapot te zijn? Dan gaat 53% terug naar huis om schoenen te wisselen. 13% heeft een extra paar klaarliggen in de auto of koopt direct een nieuw paar schoenen in de buurt.

Het schoenen onderzoek werd afgenomen onder 607 klanten van Nelson Schoenen. Augustus 2019.

Beschikbare media