Terug naar boven

Schoenonderhoudstips Houd je schoenen zolang mogelijk mooi met deze tips!
 

Het is natuurlijk de bedoeling om je schoenen, na aankoop, zolang mogelijk mooi te houden. We geven je graag enkele tips die de levensduur van je schoenen zullen verlengen. Daarnaast bieden wij (zowel online als in onze winkels) onderhoudsproducten aan die de levensduur van de schoenen ten goede zullen komen, zodat uw favoriete schoenen niet alleen goed zitten maar er ook voortreffelijk uit blijven zien. Kijk hier voor het aanbod Bama producten. Bama biedt al ruim 100 jaar hoogwaardige schoenverzorgingsproducten en accessoires.

 

SCHOENONDERHOUDSTIPS

- Voordat je je schoenen gaat dragen kun je ze het beste met een goed onderhoudsmiddel inspuiten. Herhaal het inspuiten van de schoenen regelmatig bij frequent gebruik van de schoenen en indien de weersomstandigheden hierom vragen. De onderhoudsproducten dienen altijd op droge schoenen te worden aangebracht. Belangrijk is dat je een goed onderhoudsproduct gebruikt, onze medewerkers in de winkels en ons klantenserviceteam helpen en adviseren je graag indien je twijfelt.
- Wissel je schoenen regelmatig af, je voeten verliezen iedere dag vocht en je schoenen moeten herstellen om dit te verwerken. Wissel je niet voldoende, dan kunnen je schoenen hard worden aan de binnenkant en daardoor sneller slijten.
- Open je schoenen altijd zover mogelijk en gebruik een schoenlepel. Zo voorkom je dat je de hielcontrefort (versteviging) intrapt.
- Het gebruik van houten schoenspanners is heel belangrijk, deze nemen het vocht op en schoenen blijven beter in model.
- Bij het gebruik van laarzenspanners voorkom je dat ritsen sneller stuk gaan, omdat de schachten niet dubbel zullen klappen.
- Als je schoenen nat geworden zijn, laat ze dan goed drogen. Zet ze echter niet bij een warmtebron, want als schoenen te snel drogen wordt het leer hard en kan het gaan scheuren.
 

PRODUCTADVIES

Glad leer: washoudend product

Bedrukt leer (zoals bijv. reptiel): washoudend product

Suède: spuitbus tegen vocht en vuil

Nubuckleer: spuitbus tegen vocht en vuil

Gevet leer: waxen met oliehoudende verzorgingsproducten

Metallic leer: metallic verzorgingsproduct

Textiel: spuitbussen tegen vocht en vuil, speciaal voor textiel

Lakleer: laklotion/lakmousse