dinsdag 22 maart 2016

Trend: Happy Preppy

Sleep je geruite blouse en capri broek maar weer uit de kast, want de preppy trend is terug! Hoewel deze trend nooit helemaal out of fashion was, is de preppy trend dit voorjaar weer hotter dan hot. Ook op het gebied van schoenen. Van Converse sneakers tot aan degelijke instappers, het mag allemaal!

Preppy, wat is dat?
Volgens Wikipedia stamt de preppy stijl af van de uniformen die Amerikaanse studenten op hun privéschool moesten dragen. Deze stijl hoort dan ook bij een bepaalde subcultuur: de upper class. Maar in de fashionscene zie je de preppy trend eens in de paar jaar weer terugkeren. Denk aan poloshirts, chino broeken, sweaters en nette bloesjes in kleuren als donkerblauw, zwart, beige en rood. Bijpassende schoenen hierbij zijn loafers en brogues, maar ook bootschoenen en sneakers als Converse horen bij de preppy kledingstijl. 

Klassieke stijl, helemaal van nu

Preppy is dus redelijk klassiek, maar anno 2016 hoeft dat niet! Op de catwalk zag je alleen maar vrolijke strepen, gekleurde ruitjes en veel luchtige kledingstukken. Qua schoeisel zag je veel loafers en brogues in lichte voorjaarskleuren, maar ook witte canvas sneakers en nette sandalen. Heerlijke schoenen voor het voorjaar én helemaal van nu! Merken die goed passen bij de preppy trend zijn McGregor, Sperry, Converse en Keds, maar ook Gabor, Poelman en Tamaris hebben een aantal modellen in de collectie die helemaal aansluiten bij deze trend. 

Voor ieder wat wils

Of je nu voor een nettere variant gaat van de preppy trend of juist voor een sportievere, doe het vooral in stijl! Kleuren die dit seizoen erbij horen zijn donkerblauw, wit, zachtroze en lichtgrijs. Combineer bijvoorbeeld een poloshirt met een cropped chino en een paar loafers met grove zool voor een klassieke, maar tevens moderne variant van de preppy look. Of draag een gestreepte maxi jurk met een paar witte Converse All Stars voor een sportieve preppy uitstraling. Wat jouw stijl ook is, dit voorjaar is-ie in ieder geval preppy!


nelson-blog-nelson-trend-happy-preppy-2.jpg nelson-blog-nelson-trend-happy-preppy-3.jpg

Geschreven door

Lindsey

Lindsey

Blogger, Medewerkster Nelson Rotterdam Lijnbaan