dinsdag 3 maart 2020

Trend: chunky schoenen

De chunky schoenen trend zien we alweer een tijdje heersen in ons modebeeld en hij lijkt voorlopig niet te verdwijnen. Sterker nog, deze trend wordt alleen maar groter en groter en drukt haar stempel op nog meer soorten schoenen. Zo begonnen we bij de boots en sneakers, inmiddels willen we onder sandalen ook graag een plateauzool! Wij zijn fan. In deze blog vertel ik je alles over de trend en laat ik je de leukste modellen zien.

Boots
Het begon allemaal bij de biker boots. Die mochten opeens het liefst zo grof mogelijk, zwaar, met veel ritsen en gespen en daarna zelfs met platformzool. De motto’s zijn ‘the bigger, the better’ en ‘more is more’. Als je nog geen paar grove boots in de kast hebt, wordt het nu toch echt tijd. Deze schoenen worden namelijk het hele jaar door gedragen en staan straks fantastisch onder een fleurige maxi-dress. De Dr. Martens worden niet voor niets de ultieme festivalschoenen genoemd. Als je zeker weten goed wilt zitten kun je dus voor een paar van dit merk gaan. Ga dan voor de Dr. Martens Jadon, uitgevoerd in het zwart, wit en donkerrood, inclusief platformzool. Ook merken als Guess en PS Poelman hebben mooie kwaliteit leren boots.

Sneakers
Daarna blies een jaar geleden de ‘ugly’ dad sneaker trend op. Velen moesten er even aan wennen, deze sneaker oogde voor sommigen in het begin wat lomp. Maar toen we zagen hoe gaaf de schoen (door onder andere influencers) gestyled kon worden, waren we al gauw om. Ook zijn er ontzettend veel variaties, dus voor ieder is er wel wat wils. Een bestseller van vorig seizoen was de Calvin Klein Maya, en deze sneaker past nog steeds perfect in deze trend. Een nieuwe, ook zeer leuke variant van Calvin Klein is de Ultra dad sneaker. Andere merken om in de gaten te houden als je op zoek bent naar een uniek paar zijn Buffalo, CAT Footwear en Fila.

Sandalen
De trend die wij dit jaar ook aandurven is die van de chunky sandalen. Ook hier moesten we even aan gewend raken, want op de catwalk zijn de platform sandalen al een tijdje aanwezig. De Dr. Martens Voss en de Timberland Los Angeles sandalen maken een stoer statement. Enorm pluspunt: ze zitten ook nog eens heel comfortabel!

Dr. Martens Jadon - Veterboots - Rood
Dr. Martens Jadon - Veterboots - Wit

Geschreven door

Iris

Iris

Blogger, Medewerkster Nelson Emmeloord