maandag 26 oktober 2020

Trend: Chelseaboots!

Ben jij op zoek naar het laarsje voor herfst en winter van 2020, dan is de chelseaboot echt wat voor jou. Lees hieronder alles over de boots zodat je niet meer hoeft te twijfelen!

Hoe is de chelseaboot ontstaan?
De chelseaboot is al een lange tijd een trend hier in Nederland, maar waar komt deze trend eigenlijk vandaan? De chelseaboots komen uit de Victoriaanse tijd. In deze tijd werden de boots vooral gedragen tijdens het paardrijden of een buitenwandeling. Het model van de schoen is ook eenvoudig en voorzien van een 2 elastische gedeeltes waardoor de schoenen ideaal waren voor dit soort activiteiten. Halverwege de 19e eeuw begon mode interessant te worden waardoor de chelseaboot nog gewilder werd onder ons.

Maar wie hebben de boots nou echt bekend gemaakt? Dat waren de ‘creatives’ uit Engeland zoals de Beatles. Uiteindelijk is de schoen ook vernoemd naar een Londense wijk. Doordat de schoenen een groot publiek kregen door bekende mensen is het een mega trend geworden. Ook vandaag de dag is de boot nog erg populair zowel onder de mannen als de vrouwen.

Hoe herken je chelseaboots?
Het meest kenmerkende van de chelseaboots zijn de twee elastieken zijpanden, maar elk merk kan naast deze elementen natuurlijk wel zijn eigen kleur, materiaal en zool bepalen. Zo hebben de chelseaboots van Timberland vaak een grove zool gemaakt van rubber. Nelson kiest er voor om gebruik te maken van gebrushed leer of suède waardoor je de chelseaboot als merk eigen maakt.

Hoge chelseaboots
Naast de enkel hoge chelseaboots zie je dit najaar steeds meer hogere chelseaboots voorbij komen. Dit nieuwe model staat leuk onder een jurkje of rokje omdat de schacht nauw aansluit op je kuit. Deze chelseaboots worden momenteel veel gedragen door influencers en worden steeds populairder. Merken die meegaan met deze trend zijn MJUS in de kleuren wit, beige en zwart maar ook Bullboxer laat deze trend niet aan zich voorbij gaan.

Mis je nog een paar hoge of lage chelseaboots in je schoenenkast? Neem dan snel een kijkje bij de chelseaboots op Nelson.nl en wie weet zit jouw ideale chelseaboot er tussen!

Nelson - Chelseaboots - Zwart
Mjus - Chelseaboots - Zwart
Bullboxer - Chelseaboots - Zwart

Geschreven door

Amber

Amber

Blogger, Marketing medewerker