Switch je schoenenkast van zomer naar herfst!

Al willen we er misschien nog niet aan toegeven, het gaat toch echt gebeuren: de zomer gaat ons verlaten en maakt plaats voor het najaar. Het leuke hiervan is dat we weer andere (nieuwe) schoenen kunnen gaan dragen. We bergen de slippers en sandaaltjes ver weg op en halen de warme boots, laarzen en pantoffels weer tevoorschijn. In deze blog geef ik je een aantal tips over hoe je je schoenenkast gemakkelijk van zomer naar herfst kan switchen!

Zomerschoenen opbergen


Begin met het netjes opbergen van je zomerschoenen. Kijk even naar de staat van je schoenen voordat je ze wegstopt. Zit er misschien nog wat zand op of onder de zolen van je slippers? Klopt ze dan eerst even buiten goed uit. Hebben je voeten vanwege het warme weer een afdruk achtergelaten in je sandalen? Reinig de zool dan nog even met de open shoe cleaner van Bama. Als je ze dan volgend jaar weer tevoorschijn kunt halen ben je hier erg blij mee. Berg de schoenen op een afgesloten plek op, zodat ze niet kunnen verkleuren door zonlicht. Laat leren schoeisel liever niet overwinteren in een koude garage, maar ook niet naast een loeiende verwarming; dit zal namelijk beide zorgen voor uitdroging.

Schoenen voor de herfst ordenen


Bedenk welke schoenen uit je najaarscollectie je waarschijnlijk het vaakst zal gaan dragen. Die paren krijgen voorrang in de kast en hier moet je het gemakkelijkst bij kunnen komen. Je kunt je schoenen bijvoorbeeld selecteren op gelegenheid, zoals 'alledaags', 'feestje' en 'wandelschoenen'. Geef je schoenen vervolgens een vaste plek, waar ze een beetje ruim staan of liggen (bijvoorbeeld in een schoenen- of opbergdoos) zodat je favoriete laarzen niet ergens dubbelgevouwen tussen gepropt hoeven te worden. Over je favoriete laarzen gesproken: als je ze nog niet hebt is het echt verstandig om een paar laarzenspanners aan te schaffen, zodat ze hun vorm behouden, mooi blijven en zodat de rits niet kapot gaat.

Je schoenenkast netjes houden


Je fris geordende schoenenkast ook netjes houden is natuurlijk, zoals met alles, het lastigst. Toch is het goed mogelijk! Leer jezelf aan om je schoenen als je ze uitdoet (en als ze schoon zijn) direct op hun vaste plaats terug te zetten. Vooruit plannen helpt ook. Als je bedenkt wat voor outfit je morgen aan wilt en welke schoenen hier het leukst bijstaan, hoef je de volgende dag niet alles overhoop te gooien.

Succes!