woensdag 21 oktober 2015

Style Guide: Jeans en schoenen

Jeans zijn meestal goede maatjes met je schoenen, maar wat is nou echt de beste manier om ze te combineren? Omdat een spijkerbroek voor elk soort weer wel uit de kast kan worden getrokken, hebben we een overzicht gemaakt van hoe je de verschillende soorten het beste kan matchen met je favoriete schoenen!

Skinny/straight
Ondanks dat er al jaren geroepen wordt dat de skinny uit het straatbeeld gaat verdwijnen, is het nog niet zo ver. Natuurlijk zijn er andere trends die de kop opsteken (zoals de Flare) maar de skinny blijft een ferme concurrent. Om heel snel het verschil aan te duiden: een Skinny Jeans omarmt je been alsof het een tweede huid is, een Straight Cut jeans is de wat lossere variant. Toch geeft de jeans een heel andere uitstraling: er wordt minder accent gelegd op de vrouwelijke vormen. Wees niet bang om een high-waist variant van een van deze jeans aan te schaffen, want deze maakt je benen optisch langer!

Combineren?
De Skinny Jeans is natuurlijk gemaakt om in je hoge laarzen te kunnen dragen zonder opgepropte, dubbelgevouwen stof in je schoen te hebben. Toch kom je – als je je erin comfortabel voelt of ellenlange benen hebt – ook weg met een open schoen als de ballerina. Pumps geven een stukje glamour aan je jeans en stoere enkellaarzen als Dr. Martens geven juist dat stukje edge aan je outfit. Ook een sneaker of gymp kun je goed onder een Skinny/Straight jeans dragen. Eigenlijk kan er weinig mis gaan met een broek als deze: loafers, ballerina, pumps, oxfords, het kan allemaal. Let bij het combineren met enkellaarsjes goed op wat het met je benen doet; de hoogte van een schoen komt heel erg naar voren bij een skinny/Straight jeans en dat doet niet altijd goed voor je figuur. Check ‘m dus regelmatig in de spiegel!

Flare/bootcut
Volgens velen dé jeans van dit najaar, met een grote knipoog naar de mode in de jaren zeventig. Flare jeans lopen uit aan de onderkant van de broek, in een zogenaamde bell-bottom.Ook hierin is een subtiel verschil aan te duiden; Bootcut jeans zijn er om te zorgen dat je jeans ook óver je hoge laarzen kan dragen. De broek is strak tot aan de knie en loopt dan wijder uit. Bij een Flare Jeans kan het punt waarop de broek begint met uitlopen variëren.

Combineren?
Pak je stevige blokhakken en rock de jaren zeventig look! Of schroom niet en pak je hoogste pumps met plateauzool en laat je benen eindeloos lijken (zeker niet het minste pluspunt van deze soort jeans!). Van de zomer is deze broek ook meerdere malen gespot met leuke sandaaltjes maar nu richting het najaar kan je gerust je sandalen inwisselen voor een paar sneakers.

Boyfriend jeans
Alsof je ‘s ochtends je bed uit bent gesprongen en per ongeluk de broek van je vriend hebt aangetrokken (en deze nog fenomenaal rockt ook!). De Boyfriend Jeans is natuurlijk al wel een beetje aangepast naar een vrouwenfiguur maar zal je nog steeds de nonchalante look geven die je verwacht.

Combineren?

Sneakers zijn ideaal als het gaat om een echt nonchalante look. Pumps zijn goed voor een mooi evenwicht van nonchalance en elegantie. Brogues kunnen zeker ook onder deze jeans om een beetje dat klassieke tintje mee te geven, hetzelfde geldt voor ballerina’s. Nonchalant omgeslagen broekspijpen met daaronder een beetje enkel for show en een ferme sleehak zorgen voor die echte wouw-factor. Vermijdt hieronder een wijd of hoog laarsje, de verhouding met de jeans en je been doet weinig goeds voor de lengte van je benen. Enkellaarsjes met een klein hakje of mooi aangesloten laarsjes zijn hierbij de betere keus.

Een laatste tip…. Zorg er wel voor dat de jeans de juiste lengte heeft, zo’n bulk stof bij je enkel zorgt er namelijk alleen maar voor dat je benen korter lijken. Een makkelijke en leuke oplossing voor jeans met rechte pijpen is om je pijpen een paar keer om te vouwen. Dit laat gelijk je mooie enkels zien en legt het accent goed op de schoen!

Geschreven door

Desta

Blogger, Medewerkster Nelson Baarn