dinsdag 11 augustus 2020

Hoe kies je de beste kinderschoenen?

Met het nieuwe schooljaar voor de deur kiezen veel ouders ervoor om hun kroost van een paar nieuwe schoenen te voorzien om het jaar goed van start te gaan. Afhankelijk van de leeftijd van jouw kind zijn er altijd bepaalde dingen waar je goed op moet letten bij het kopen van een nieuw paar schoenen. Omdat het soms lastig te bepalen kan zijn wanneer schoenen nu echt goed passen en goed geschikt zijn voor je kind, geef ik je in deze blog de handigste tips om altijd het beste paar kinderschoenen te kopen! Lees dus snel verder.

Babyschoenen kopen
In principe hoeven baby's die hun eerste stappen nog niet hebben gezet geen schoenen te dragen, tenzij je dit zelf graag wilt of simpelweg leuk en schattig vindt staan. Je kunt er wel voor kiezen om je kleintje slofjes aan te trekken, zodat hij of zij in huis warme voeten heeft en ook extra grip heeft bij bijvoorbeeld het kruipen over de grond. Een goede keuze hiervoor zijn de Zootjes baby slofjes!
Is jouw baby al begonnen met lopen, dan is het de hoogste tijd om een paar schoenen aan te schaffen. Je kindje kan namelijk elke hulp en ondersteuning wel gebruiken bij het leren om te staan en lopen. Kies dan voor schoentjes met een flexibele zool om het lopen wat gemakkelijker te maken, zoals dit model van Shoesme. Belangrijk is om rekening te houden met groeiruimte, kleine kindjes groeien nu eenmaal heel snel en een te kleine schoen kan het leren-lopen proces ernstig belemmeren! Kijk daarom bij het kopen van een paar schoenen naar de lengte van de voet van je kind en tel hier ongeveer een duimbreedte bij op, voor het bepalen van de juiste maat. Zo kan jouw kleintje goed bewegen en is er voldoende ruimte in de schoen over.

Peuterschoenen kopen
Nu de eerste stappen achter de rug zijn, is het tijd om op zoek te gaan naar iets stevigers. Schoenen met steun worden extra belangrijk, waaronder in de hiel en het voetbed. Zo wordt het lopen gemakkelijker omdat in deze schoenen vaak een betere pasvorm is verwerkt, wat helpt met het ondersteunen van de groeiende voet. Gemiddeld groeien kindervoeten namelijk 1 maat per seizoen, dus twee hele maten per jaar. Ook nu moet je dus nog steeds met groeiruimte rekening houden, en ook nu is een duimbreedte een goede maatstaf om aan te houden als je de maat gaat kiezen. Voor stevige, hippe en comfortabele schoenen voor peuters ben je bij merken als Timberland, Shoesme en Nelson Kids aan het juiste adres. Kies hiernaast voor een paar leren schoenen, voor extra stevigheid en comfort.

De juiste schoenen voor kleuters en oudere kids
Kids worden ouder, gaan naar school en ontwikkelen ook steeds meer hun eigen willetje. Bij het kopen van schoenen zullen kids snel wijzen naar wat ze mooi vinden; glitters, felle kleuren, prints en opvallende logo's. Maar ook in deze fase is het juiste paar schoenen belangrijk; je wilt immers niet dat je kind een verkeerde loophouding ontwikkelt of met de voeten naar binnen/buiten gaat lopen. Maak het je kind dus niet te makkelijk met een te flexibele schoen, het is juist belangrijk dat de voetjes nu echt leren al het werk zelf te doen. Kies daarom dus voor schoenen met een stevige loopzool die niet al teveel mee buigt. Uiteraard wilt jouw kind niet alleen functionele- maar ook hippe schoenen dragen. In deze leeftijdscategorie is het daarom een leuk idee om te kiezen voor schoenen van trendy merken zoals Vans, Dr. Martens, Nike, Timberland of Converse, die nog steeds aan de vereisten voor jouw kind voldoen.
Hoe kies je vervolgens de juiste maat voor je kind? In onze winkels kun je de maat laten opmeten of download online ons Meetvoetje en doe het gemakkelijk zelf thuis!

Of je nu kiest voor een paar sneakers, boots, sandalen of instapschoenen: bij Nelson vind je het geschikte paar kinderschoenen voor jouw kind. Dus, wanneer staat er bij jou een kids shoppingday gepland? Kom langs in een van onze winkels of shop online op nelson.nl.

Shoesme - Babyschoenen - Zwart
Timberland Pokey Pine - Veterboots - Groen
Nelson Kids - Laarzen - Zwart

Geschreven door

Amber

Amber

Blogger, Marketing medewerker