woensdag 3 juni 2015

Get on your dancing shoes!

Jawel dames en heren, het festivalseizoen is officieel begonnen! Dé periode om dagenlang te dansen op de beste muziek, los te gaan bij je favoriete band, je vol te stoppen met al het festival food en om de mooiste herinneringen te maken. Naast genieten en los gaan is er nog iets zéér belangrijk op een festival: je outfit! Festivals lenen zich voor de meest fasionable looks en zijn daardoor de plek om mode-inspiratie op te doen. Bij een goede outfit horen natuurlijk bijpassende schoenen. Maar welke schoenen zijn nou festival-proof? Voordat ik je ga vertellen welke schoenen perfect zijn voor een festival, heb ik eerst drie tips. Helemaal gratis, doe er je voordeel mee.

1. Trek niet je nieuwste paar aan. Want daar krijg je spijt van, trust me. Denk aan brandende voeten, beknelde tenen en het ergste: blaren. Geloof me, dat wil je echt niet. Het verpest je festival, want dansen (of überhaupt lopen) lukt niet meer. Wil je toch per se die nieuwe schoenen aan? Loop ze van te voren uit. Blijven ze pijn doen? Laat ze dan maar thuis. Je hebt toch wel een ander bijpassend paar bij die awesome outfit?

2. Neem meerdere paren mee. Als je voor één dag naar een festival gaat hoeft dat natuurlijk niet. Maar als je naar een meerdaags festival gaat, is het verstandig om meerdere paren mee te nemen. Vermoeide voeten zijn tijdens meerdaagse festivals niet te vermijden, maar je kan het jezelf wel comfortabeler maken. Van afwisseling worden voeten blij. En een bijkomend voordeel: als er een paartje kletsnat is en vol modder zit, kan je lekker een paar frisse schoenen aantrekken!

3. Spray ze vooraf nog een keer in met een waterafstotende spray. Want het zou zonde zijn als je (leren) schoenen zometeen onherstelbaar beschadigd zijn vanwege gemorst bier en een flinke regenbui. De Bama Vuilprotector is ideaal voor leren schoenen, de Bama Combi Verzorgingsspray mag op alle materialen. Better safe than sorry!

Oké, na deze tips is het tijd voor de leukste schoenen! Allereerst de good old sneaker. Sneakers zijn het fijnst, want ze zitten heerlijk en drogen snel. De meest populaire sneakers zijn natuurlijk van Vans en Converse All Stars. Maar een paar witte sneakers als die van K-Swiss zijn dit seizoen ook populair. Hoewel ze waarschijnlijk niet lang wit blijven… Geen zin in veters? Dan zijn slip-ons ook ideaal!

Naast sneakers zijn boots ook erg festival-proof. Denk aan een stoere veterboot à la Dr. Martens, maar een leuk enkellaarsje misstaat ook niet onder een gemiddelde festivaloutfit. De laarsjes van Minnetonka schreeuwen festival. Heb je liever booties van textiel? Check dan vooral de collectie van Palladium! En voor als het stortregent: trek gewoon een paar regenlaarzen aan. Droge voetjes zijn best prettig namelijk.

Nu ben je helemaal up-to-date op schoenengebied. Laat het festivalseizoen maar beginnen! Naar welk festival ga jij? En wat is jouw favoriete festivalschoen?

nelson-blog-nelson-get-on-your-dancing-shoes-2.jpg nelson-blog-nelson-get-on-your-dancing-shoes-3.jpg

Geschreven door

Lindsey

Lindsey

Blogger, Medewerkster Nelson Rotterdam Lijnbaan