Dit zijn de nieuwe merken in de kidscollectie

Het voorjaar komt steeds dichterbij en dat is dan ook een perfecte timing om een aantal nieuwe merken uit de kidscollectie voor komend seizoen aan je voor te stellen. Lees je mee?

Calvin Klein

In de jaren 70 begonnen als modemerk, maar tegenwoordig hebben zij ook een groot aantal aan schoenen aan hun collecties toegevoegd. Voor zowel heren als dames waren deze er al, maar nu zijn dus ook de kids aan de beurt. De collectie bestaat voornamelijk uit fijne neutrale sneakers met een kleurig detail.

Red Rag

Het merk Red Rag is in 2004 opgericht en de inspiratie om dit merk op te zetten komt voort uit het feit dat de oprichters vonden dat de kinderschoenenmarkt in Nederland te saai was en veel van hetzelfde was. Er miste volgens hen een stukje ‘lef’. Zo is de Red Rag collectie geboren: schoenen met aparte details en brutale prints. Op deze manier ontpopte het merk Red Rag zich met als doel om het te laten prikkelen als een rode lap, vandaar ook de naam ‘Red Rag’.

Go Banana’s

Michiel Slaats, oprichter van Go Banana’s, vond dat er in de wereld van de kinderschoenen nog niet voldoende werd gekeken naar de ontwikkeling van de kindervoetjes. Dit resulteerde in een collectie waarbij er schoenen werden ontworpen die de beste ondersteuning bieden voor kinderen in elke leeftijdscategorie. De schoenen zijn betaalbaar, bevatte kleurrijke prints en bieden daarnaast ook nog comfort. Mooi extraatje: het milieu speelt een belangrijke rol in hun missie en daardoor wordt er voornamelijk gewerkt met gerecyclede en duurzame materialen.

Diadora

Diadora is een Italiaans sportkleding en schoenenmerk. Het voornaamste doel is het mixen van sport en fashion en dat zie je absoluut terug in de collecties. Ze zijn vooral te herkennen aan de typerende retro stijl. Voor dames en heren maakte het merk deze schoenen al sinds de start, maar nu kun je ook jouw mini er hip bij laten lopen in een van de toffe designs.

Bootstock

Bootstock is een merk dat is opgericht in 2020 door de Nederlandse Mariska en is ontstaan omdat de oprichtster op zoek was naar de perfecte cowboylaars voor haar dochter. Dit bleek echter zo’n moeilijke klus te zijn, dat dit haar inspireerde om zelf de perfecte (kinder)laarzen te ontwerpen. De laarzen zijn handgemaakt en bestaan voor 100% uit rundleer en worden met de hand afgewerkt met stiksels. Kwaliteit en duurzaamheid staan hoog in het vaandel, daarom werkt Bootstock onder andere met een ‘no-waste technologie’.

Guess

Ook Guess is een van de merken die er voor de dames al waren, maar waar je nu ook de meisjescollectie van kunt shoppen. Het van oorsprong Franse bedrijf maakte in de jaren ’80 naam met hun ‘stonewashed’ spijkerbroeken, maar zag ook al snel een gat in de markt rond het verkopen van baby- en kinderkleertjes. De schoenen lieten nog wat jaren op zich wachten, maar dit wachten werd beloond, met als resultaat een collectie van kwalitatief hoogstaande schoenen met een modieuze uitstraling.

Guess Ester - Lage sneakers - Wit