Het Vergeten Kind

Het Vergeten Kind

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoeken. Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout.

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen.

Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders kunnen zorgen voor een negatief klimaat waardoor de kinderen niet de positieve aandacht krijgen die ze zo hard nodig hebben. Zo raken ze eenzaam en geïsoleerd en hun ontwikkeling komt in de knel. Op latere leeftijd lopen ze een verhoogd risico op het criminele pad te raken, werkloos te worden, zelf hun kinderen niet goed op te kunnen voeden of zelfs helemaal geen duurzame relatie aan te kunnen gaan.

Jaarlijks doneert Nelson een financiële bijdrage aan Stichting Het Vergeten Kind. Ook vragen wij aandacht in onze winkels en via onze online kanalen voor Het Vergeten Kind. Zo helpen wij deze kwetsbare kinderen, die voor velen onzichtbaar zijn, zichtbaar te maken. Zodat ze niet worden vergeten.

De Week van het Vergeten Kind

Tienduizenden kinderen in Nederland zien een karavaan aan goed bedoelende hulpverleners aan zich voorbij trekken, maar niemand blijft. Het vergeten kind blijft steeds opnieuw alleen achter...

Stichting Het Vergeten Kind voert van 13 januari tot 13 februari 2020 actie om de problematiek van het continu wisselen van hulpverleners zichtbaar te maken, deze kinderen een stem te geven en te strijden voor verbetering van de situatie.

Kinderen die in het jeugdzorgsysteem terechtkomen krijgen veel te veel verschillende hulpverleners te zien. Al deze veranderende gezichten zijn niet goed voor het herstel en de ontwikkeling van deze kwetsbare kinderen. Het steeds weer opnieuw leren vertrouwen, weer opnieuw over een trauma vertellen en steeds weer een vertrouwenspersoon kwijtraken, is boven op de trauma's die ze al hebben, psychisch erg zwaar. Het kind begrijpt niet waarom hulpverleners maar komen en gaan. Het geeft ze het gevoel dat ze telkens in de steek worden gelaten en alleen op de wereld zijn.

Ieder kind een liefdevol thuis met vertrouwde gezichten. Stop het wisselen van hulpverleners.

Teken de petitie >

Het Hartenhuis

Heb jij het Hartenhuis al gespot? Op straat of in de Nelson winkels? Het Hartenhuis symboliseert een veilig en liefdevol thuis voor ieder kind in Nederland. Om iets niet te vergeten, gebruiken mensen vaak Post-it® Notes. Met het Hartenhuis wil Het Vergeten Kind iedereen eraan herinneren dat we ons moeten blijven inzetten voor alle kwetsbare kinderen in Nederland, die vaak onzichtbaar zijn voor velen.

Teken nu de petitie via deze link, bestel het Hartenhuis op de vervolgpagina en hang deze op voor je raam.

Nelson kids collectie

Een paar stevige schoenen waarmee jouw zoon of dochter belangrijke stappen kan gaan maken. Deze schoenen stelen gegarandeerd de show, maar misschien nóg belangrijker, met deze Nelson kids collectie vraagt Nelson aandacht voor Stichting Het Vergeten Kind. Neem snel een kijkje tussen deze speelse collectie of sms NELSON naar 3669 (gratis) en kijk hoe jij kunt helpen.

Shop de Nelson Kids collectie

nelson-het-vergeten-kind.jpg

Laden..