Nelson en het Vergeten Kind

Het Vergeten Kind

Ruim 100.000 kinderen in Nederland kunnen door problemen in hun gezinssituatie niet veilig en liefdevol opgroeien. Bij ruim 43.000 kinderen gaat het zó fout dat zij niet meer thuis kunnen wonen.

Het Vergeten Kind komt op voor deze kinderen door ze een stem te geven, hun verhaal te vertellen en zich in te zetten voor het verbeteren van hun situatie. Zo kunnen ook deze kinderen op een veilige en stabiele plek wonen, zich positief ontwikkelen en volwaardig mee doen in de maatschappij.

Sinds 2018 is Nelson partner van Het Vergeten Kind. Door het steunen en initiëren van diverse campagnes, vragen wij aandacht voor Het Vergeten Kind in onze winkels en via onze online kanalen. Zo helpen wij mee om kwetsbare kinderen, die voor vele onzichtbaar zijn, zichtbaar te maken. Zodat ze niet worden vergeten.

November 2023: Koop het ideale schoencadeautje en steun Het Vergeten Kind

Verkade, Het Vergeten Kind en Nelson hebben de handen ineen geslagen. Samen zorgen we ervoor dat kwetsbare kinderen de aandacht krijgen die ze nodig hebben bij de vakanties en weekenden die de stichting organiseert. Hier maken nare herinneringen plaats voor positieve ervaringen. Door lol te hebben met leeftijdsgenootjes, onbezorgd te spelen en vriendjes te maken. Dat geeft kinderen weer de veerkracht om het dagelijks leven aan te kunnen. Gedurende de sinterklaasperiode werden in alle 110 Nelson winkels en op Nelson.nl de chocolade hartenhuizen van Verkade verkocht; het ideale schoencadeautje. De volledige opbrengst (5,- stuk) van de Verkade Hartenhuizen en chocoladeletters is gedoneerd aan Het Vergeten Kind.

Maar liefst 4630 chocolade Hartenhuizen zijn er verkocht in onze winkels en via nelson.nl. de verkoop van dit ideale schoencadeautje heeft dus een opbrengst opgeleverd van maar liefst € 23.150,-! Een prachtig bedrag welke we doneren aan Stichting Het Vergeten Kind! Hiermee dragen we bij aan een onbezorgde vakantie of weekendje weg voor kwetsbare kinderen. Een mooie start van de decembermaand!

September 2023: Heppie by nelson weken

Na het grote succes van de voorgaande jaren staat ook dit jaar de maand september weer in het teken van stichting Het Vergeten Kind.

Nelson werkt al ruim 5 jaar samen met Het Vergeten Kind om hun te helpen met hun missie, namelijk om een veilig en liefdevolle omgeving te creëren voor de ruim 100.000 kwetsbare kinderen in Nederland die problemen ervaren in hun gezinssituatie. Tijdens de maand september brengen wij daarom de stichting onder aandacht in onze winkels en op nelson.nl. Voor elk verkochte paar schoenen uit de Nelson Label Kids collectie wordt er €5,- gedoneerd aan de stichting. Het opgehaalde geld zal worden gebruikt voor het nieuwe Heppie Hotel op de Veluwe wat op dit moment wordt gebouwd. Bekijk de collectie hier: Schoenen voor kids kopen? - Nelson.nl

Juni 2023: Heppie Festival

In het weekend van 24 en 25 juni 2023 mochten wij aanwezig zijn op het Heppie Festival in Amsterdam. Stichting Het Vergeten Kind organiseert dit festival voor kwetsbare kinderen die nauwelijks de kans krijgen om op vakantie of dagjes weg te gaan. Tijdens de tweede editie van het Heppie Festival konden kinderen genieten van een onbezorgde dag vol plezier met diverse workshops en activiteiten. Met hulp van collega’s van ons hoofdkantoor en uit de winkels stond er een te gekke workshop tie- dyen op het programma. Zoveel lachende kindergezichten, daar doen we het voor!

December 2022: Serious Request

In de week voor kerst hebben 3FM-dj’s Rob, Barend en Sophie opgesloten gezeten in het Glazen Huis in Amersfoort. En dit allemaal om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel ‘Het Vergeten Kind’. Nederland kwam massaal in actie waarbij Nelson als partner van Het Vergeten Kind zelf ook het initiatief nam. Zo zamelde we via een actie in onze winkels in Amersfoort en onder collega’s, geld in voor Het Vergeten Kind. Ook brachten we samen met de andere partners van Stichting het Vergeten Kind, een bezoek aan het Glazen Huis.

December 2022: Chocolade hartenhuis

Wij geven onze medewerkers graag een chocolade hartenhuis voor Sint, en daarmee steunen wij samen Stichting Het Vergeten Kind.

Want de duizenden kinderen die niet meer thuis kunnen wonen, geen ruimte vinden om hun verdriet te tonen….

Ze moeten geborgenheid en liefde missen terwijl ze zo jong zijn, laten we er alles aan doen om dit te verzachten; deze pijn.

Dit chocolade hartenhuis draagt een steentje bij aan deze stichting, €5,- gaat rechtstreeks naar de ‘Heppie weekenden’, dat is een mooie stap in de goede richting.

Deze attentie is special voor onze medewerkers dus hopelijk genieten ze van deze lekkernij, en we maken niet alleen onszelf maar ook veel kinderen blij.

September 2022: Heppie by Nelson weken

Na het grote succes van de voorgaande jaren stond ook dit jaar de maand september weer in het teken van stichting Het Vergeten Kind. Deze campagne werd doorgevoerd online op nelson.nl en in onze ruim 110 Nelson winkels.

Nelson werkt al ruim 4 jaar samen met stichting Het Vergeten Kind om hun te helpen met hun missie, namelijk om een veilig en liefdevolle omgeving te creëren voor de ruim 100.000 kwetsbare kinderen in Nederland die problemen ervaren in hun gezinssituatie. Tijdens de maand september brengen wij daarom de stichting onder aandacht in onze winkels en op nelson.nl. Voor elk verkochte paar schoenen uit de Nelson Kids collectie wordt er €5,- gedoneerd aan de stichting. Tijdens deze weken hebben wij een mooi bedrag van €30.000,- op kunnen halen voor Het Vergeten Kind. Een bedrag waar we trots op zijn!

Nelson Kids - Rits- & gesloten boots - Zwart
Nelson Kids - Veterboots - Cognac
Nelson Kids - Chelseaboots - Zwart
Nelson Kids - Veterboots - Multi
Nelson Kids - Cowboylaarzen - Goud
Nelson Kids - Laarzen - Cognac
Nelson Kids - Veterboots - Groen
Nelson Kids - Rits- & gesloten boots - Beige
Nelson Kids - Hoge sneakers - Wit
Nelson Kids - Hoge sneakers - Beige

Laden..