Schoenentrends voor de herfst en winter

De bladeren vallen alweer bijna van de bomen en dat betekent dat de sandalen helaas in de kast blijven staan. Op zoek naar schoenen die jouw herfst/winter outfit compleet maken? Maar nog niet op de hoogte van de schoenen die hip & happening zijn voor dit nieuwe modeseizoen? Check dan vooral dit blog zodat je helemaal bij bent!

De schoenentrends voor het najaar zijn:

  1. Loafers
  2. Sneakers
  3. Biker boots
  4. Hoge laarzen
  5. Metallics en kleur

Loafers

Het kan zijn dat je met je loafers vanuit de zomer de herfst/winter instapt, want deze schoenen zijn zeker niet seizoensgebonden. De schoenen zijn sinds de eerste jaren van 2000 trending, met een aantal breaks, en te zien op catwalks van invloedrijke modemerken en aan de voeten van vele beroemdheden. Loafers zijn deze herfst/winter onmisbaar in jouw schoenencollectie. Dit is goed nieuws, want ze zijn makkelijk aan te trekken en daarnaast erg comfortabel. De veelzijdige schoen zorgt ervoor dat jij op een variërende dag geen extra paar schoenen mee moet sleuren. Van werk, tot een etentje, tot een avondje uit: de loafers gaan bij al jouw outfits passen! Merken zoals Nelson, Tamaris en Unisa hebben loafers in hun collectie.

Nelson - Mocassins & loafers - Zwart
Unisa Baxter - Mocassins & loafers - Paars
Nelson Miranda - Mocassins & loafers - Beige

Sneakers

De retro sneakers hebben een entree gemaakt als nooit tevoren, want de sneakers zijn nu hipper dan ooit en in allerlei soorten te verkrijgen. Neutraal of kleurrijk, laag of hoog, er is altijd wel een retro sneaker die bij je past. Ze zijn goed te matchen met een leuke spijkerbroek, maar je collega’s staan er zeker niet van te kijken als je op kantoor komt met retro sneakers onder je pantalon.

Sinds 2019 hebben fashion influencers ons laten zien dat robuuste en grove sneakers met de juiste outfit erg leuk zijn: de chunky sneakers. Net als retro sneakers hebben chunky sneakers een hoge zool. Merken zoals Skechers, Steve Madden en New Balance hebben de sneakers in hun collectie.

Nelson - Lage sneakers - Groen
New Balance 530 - Lage sneakers - Zilver

Biker boots

In de afgelopen seizoenen heb je ze waarschijnlijk wel voorbij zien komen: de biker boots. Deze stoere laarzen zijn, zoals de naam zelf al verklapt, afkomstig van de motorbikescene. Het zijn ‘basic’, meestal zwarte, laarzen die worden afgewerkt met details als gespen, ritsen en studs. Hoewel het een stoere laars is, kan je verschil maken door het met een jurkje te dragen. Toch liever een stoere look? Draag het dan met een jeans. Merken zoals Tamaris en Nelson hebben biker boots in hun collectie.

Tamaris - Bikerboots - Zwart
Nelson Maud - Bikerboots - Zwart
Nelson Maud - Bikerboots - Zwart

Hoge laarzen

Helemaal in zijn de hoge laarzen. Hieronder vallen twee soorten: cowboylaarzen en overknee laarzen. Van deze moet je zeker een paar in de kast hebben. De cowboylaarzen gaan hun trend in de zomer doorzetten naar de herfst/winter. Waar je in de zomer wellicht koos voor een lichtere tint, zijn de echte herfst/winter tinten kleuren als cognac, zwart en beige. Overknee laarzen ga je dit najaar veel voorbij zien komen vanwege de echt herfstige/winterse look van dit paar. De laars kent veel variatie qua materiaal en hoogte- en breedte van de hak. Er zal dus ongetwijfeld een paar voor je tussen zitten! Hoge laarzen zijn vooral leuk te dragen onder een stoere rok met een dikke trui. Merken zoals Steve Madden, Nelson en Sendra hebben hoge laarzen in hun collectie.

Nelson - Cowboylaarzen - Zwart
Nelson - Cowboylaarzen - Cognac
Steve Madden Sommerville - Overknee laarzen - Zwart

Metallics en kleur

Van plan om op te vallen in het najaar? Geen probleem! Metallic zien we écht overal terug: bij kleding, tassen, en ja zeker, ook bij schoenen! Van sneakers tot enkellaarzen, over elk soort schoen past een laagje metallic heen. Met een paar metallics aan de voet is jouw basic look gelijk niet meer basic. Ga voor een wat rustigere kleur, zoals zilver en goud, of knal er nog meer uit met een kleur als roze. Als je niet van metallic bent, maar wel met twee eyecatchers wil rondlopen, is een paar kleurrijke sneakers voor het najaar zeker geen slecht idee. Waar het ene paar beladen is met allerlei kleuren, is het andere paar slechts gekleurd op details. Merken zoals Nelson, Buffalo en Steve Madden hebben opvallende schoenen in hun collectie.

Nelson - Enkellaarsjes - Roze
Nelson - Cowboylaarzen - Goud
Nelson - Lage sneakers - Multi
Buffalo CLD run - Dad Sneakers - Zwart
Steve Madden Doubletake - Lage sneakers - Beige

Misschien ben je een beetje overweldigd van al die trends, of je weet juist al welke schoenen je wil gaan kopen. Neem vooral even een kijkje op Nelson.nl voor de gehele collectie of breng een bezoekje aan één van onze winkels!