maandag 17 mei 2021

Zo doe je het langst met je schoenen!

Yay! Je hebt net een paar nieuwe stappers gescoord en bent er al helemaal weg van; dit zijn echt je nieuwe favorietjes. Het zou zonde zijn als je er maar een seizoen mee zou kunnen doen, toch? Daarnaast is duurzaamheid een steeds belangrijker begrip, en doordat jij langer met een paar schoenen doet ben je ook nog eens duurzamer bezig. Win-win dus! In deze blog geef ik je daarom tips hoe je het langst met je nieuwe schoenen doet!

Een goed begin is het halve werk

Begin daarom vooral met het insprayen van je schoenen voordat je ze voor het eerst gaat dragen. Deze vuil- en waterafstotende sprays zorgen voor een beschermend laagje op je schoenen waardoor water er als het ware afglijdt en vuil niet kan intrekken. Zo voorkom je vlekken die lastig te verwijderen zijn. Spray ze de eerste keer in met 3 dunne laagjes op een afstand van zo'n 30 centimeter en laat telkens goed drogen tussen de laagjes in. Probeer dit het liefst 1 keer in de 2 weken te herhalen, omdat het laagje er naar verloop van tijd af slijt.

Bewaar je schoenen netjes

Gooi ze niet zomaar allemaal in de kast. Bewaar ze netjes in de schoenendoos, of kijk eens bij bijvoorbeeld Ikea voor speciale dozen voor in je kledingkast die je ook goed kunt stapelen. Zo liggen je schoenen niet allemaal op elkaar en worden ze dus ook niet sneller vies/stoffig. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je schoenen niet verkleuren door het licht. Gebruik voor lange laarzen ook laarzenspanners, zodat ze hun vorm behouden en dus langer mooi blijven.

Wissel af!

Naast dat het duurzaam is om langer met dezelfde schoenen te doen, is afwisseling ook echt goed voor je voeten en schoenen. Wie elke dag dezelfde schoenen draagt zal ook merken dat ze snel slijten. Je schoenen hebben ook tijd nodig om na een lange dag zweten op te drogen. Doe je dit niet en trek je ze telkens opnieuw aan, dan kunnen ze hun vorm verliezen.

Last but not least: verzorging

Bijna niemand heeft er zin in, maar toch kan het poetsen/schoonmaken van je schoenen echt het verschil maken! Zeker als je dit regelmatig bijhoudt. Laat je viezigheid en vlekken namelijk te lang zitten, dan krijg je dit er steeds moeilijker af en zien je schoenen direct wat oud uit. Hoe je dit het beste kunt doen? Dat lees je in deze blog.

Geschreven door

Isa

Isa

Blogger, Medewerkster Nelson Julianadorp