Vakantietips #2: De actieve vakantie

Ik ga op reis en ik neem mee… In de vakantieserie blogs geven we je iedere week tips om zo goed mogelijk voorbereid vakantie te vieren!

Ik ga op reis en ik neem mee… In de vakantieserie blogs geven we je iedere week tips om zo goed mogelijk voorbereid vakantie te vieren! Vandaag staan de tips in het teken van de actieve vakantie.

Lange wandelingen
Wandelen over grove zandpaden, dwars door het bos of over de rotsen… Wanneer je een echte actieve vakantieganger bent krijgt je lichaam veel te verduren. Daarom is het wel zo belangrijk dat je goede schoenen kiest voor een stevige basis. Waar je op moet letten? Kies schoenen van soepel materiaal, met een goede demping en die licht van gewicht zijn. De Gore Tex schoenen van Ecco en de waterafstotende boots van Timberland zijn bovendien ideaal om natte sokken te voorkomen, want zelfs in de zomer kan het in ons kikkerlandje nog flink nat zijn. Tot slot is het slim om na te denken of je liever voor een hoge of lage schoen gaat. Hoge schoenen beschermen naast je voeten ook je enkels, maar daarentegen zijn lage schoenen weer minder warm.

Sandalen
Ben je van plan veel te wandelen, maar geen grof terrein op te zoeken? Dan zijn een paar sandalen een mooie middenweg, zeker als de temperaturen flink oplopen. Kies voor de stevige varianten van Teva, Skechers of Ecco met een grove zool en verstelbare bandjes die je aan alle kanten kunt verstellen. Je wilt immers geen blaren door wrijving tussen je huid en het materiaal van je sandalen.

Tijd om te relaxen
Actieve vakantie of niet, je voeten hebben ook rust nodig. Een paar eenvoudige slippers zijn daarom ook een must tijdens de actieve vakantie. Laat je voeten even vrij bewegen en ademen. Schiet je slippers snel aan en wandel er bijvoorbeeld mee naar het strand voor wat verkoeling. Bij Nelson vind je sportieve modellen in de collecties van o.a. Havaianas, Reef en Nelson.

Praktische tips
Pas je schoenen aan het einde van de dag, je voeten zijn rond dat tijdstip vaak iets opgezet, waardoor je je schoenen niet te krap koopt en zeker weet dat je schoenen straks niet zullen gaan knellen. Pas ook altijd beide schoenen, want je ene voet kan nét iets groter zijn dan de andere voet. Zijn je schoenen iets te ruim? Probeer dan een inlegzooltje, zo komt je voet iets hoger in de schoen te liggen waardoor deze beter aan de voet zal aansluiten. Door teveel ruimte in je schoen kan de voet namelijk gaan schuiven, waardoor er weer blaren ontstaan. En dat wil je natuurlijk niet!

Nu je weet welke schoenen met je mee reizen deze vakantie is het tijd om je favoriete outfits bij elkaar te zoeken en te gaan inpakken. Een hele fijne vakantie!

Ecco Multi-Vent - Lage sneakers - Zwart
Reef Ortho Woven - Slippers - Zwart