Trend: Overknee laarzen

Ze waren vorige herfst en winter al een trend en ook dit jaar zijn ze weer volop in het straatbeeld te bewonderen: de overknee laarzen.

Ze waren vorige herfst en winter al een trend en ook dit jaar zijn ze weer volop in het straatbeeld te bewonderen: de overknee laarzen. Deze lange en vaak stretchy laarzen vallen zoals de naam eigenlijk ook al zegt tot net iets boven de knie. Ook wordt er volop met het model gevarieerd qua materiaal en hakhoogte, zodat er voor iedereen wel een perfect paar te vinden is!

nelson-blog-nelson-trend-overknee-laarzen-2.jpg

Je zal het misschien niet geloven maar de overknee laarzen waren in eerste instantie helemaal niet bedoeld voor de vrouw. Ze werden namelijk in de 15e eeuw gebruikt als rijlaarzen voor mannen! De hoge laarzen boden extra bescherming tijdens het paardrijden. Pas sinds een paar jaar zijn de laarzen omgetoverd tot een waar fashion-item voor vrouwen en zijn ze eigenlijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld. 

Hoe te combineren?
Met een paar overknee laarzen ga je als een ware fashionista door het leven. Het leuke van de laarzen is dat ze heel gemakkelijk en bij veel verschillende outfits te combineren zijn. Ze staan bijvoorbeeld heel erg leuk onder een skaterrokje. De laarzen geven net even die stoere touch aan een outfit. Als je kiest voor een paar zonder hak zijn ze ontzettend geschikt om iedere dag te dragen. Ook kunnen de laarzen prima worden getransformeerd bij een van day-to-night outfit. Combineer ze, eventueel een paar met een hak, met een mooie zwarte skinny jeans en een nette blouse en je bent klaar voor ieder feestje! 

nelson-blog-nelson-trend-overknee-laarzen-3.jpg

Voor ieder wat wils
De overknee laarzen zijn er niet alleen met een hoge hak verkrijgbaar maar ook gewoon in de ‘platte’ variant. Op deze manier is voor iedereen wel een perfect paar te vinden. Ze zijn niet alleen ontzettend stylish maar ook nog eens heerlijk warm gedurende de koudere maanden die op ons te wachten staan. Mochten de temperaturen nu toch nog even zacht blijven? Dan kun je ze ook prima onder een rokje of jurkje dragen met blote benen! Ze zijn dus eindeloos te combineren en voor vele gelegenheden geschikt! Een paar overknee laarzen mag dus eigenlijk niet meer ontbreken aan de schoenencollectie van iedere vrouw! 

Nelson heeft verschillende modellen, zowel plat als met hak, en in verschillende materialen in de collectie. Neem dus gerust eens een kijkje in onze webshop of in een van onze winkels en wie weet zit jouw perfecte paar er wel tussen!