maandag 15 februari 2016

Trend Alert: Color Blocking

Sommige trends zijn volledig nieuw en sommige trends worden opnieuw geboren. Zo ook color blocking. De trend is al weer meerdere keren gespot op de catwalk en zal komend seizoen dan ook weer volop te zien zijn in het straatbeeld. Loop er straks heerlijk zomers en kleurrijk bij en waan je weer even back in the sixties! 

Wat is color blocking?

Color blocking is simpel gezegd het combineren van verschillende kleuren kleding, accessoires en schoenen in een outfit. Het leuke aan deze trend is dat items in tegenstelling tot veel andere trends juist mogen mismatchen! Een gele top, paarse schoenen en een rode tas? Geen enkel probleem! Hoe gekker hoe beter.

Het begin
Gek genoeg is color blocking niet ontstaan in de modewereld, maar in de wereld van de kunst. De trend is geïnspireerd op het werk van de bekende kunstenaar Piet Mondriaan. Mondriaan was de eerste die complementaire kleuren gebruikte in zijn werk. Ook werkte hij met geografische vormen en grote vlakken kleur. Grote modemerken namen zijn ideeën over en sindsdien is de color blocking trend af en aan fashionable! 

How to wear
Color blocking verwerken in je outfit is eigenlijk totaal niet moeilijk, want bijna alles kan en mag! Mix verschillende neon kleuren met elkaar of ga juist voor lieve pasteltinten. Niets is te gek, want kleuren mogen juist clashen! Kies bijvoorbeeld voor een blauwe top met te gekke rode sneakers of een paarse jurk met een roze tas!  

Mocht color blocking gebruiken in je gehele outfit toch een beetje te heftig zijn, dan is deze trend ook gemakkelijk subtieler te dragen. Kies bijvoorbeeld voor een outfit met basiskleuren en leuk de outfit op met een eye catching tas of een paar te gekke color blocking schoenen.

Zowel in store als online biedt Nelson een ruim assortiment kleurrijke schoenen voor ieder wat wils. Kom dus gezellig langs in een van onze winkels of breng een bezoekje aan onze webshop!


nelson-blog-nelson-trend-alert-color-blocking-2.jpg nelson-blog-nelson-trend-alert-color-blocking-3.jpg

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag