Tips voor het ontdekken van jouw persoonlijke stijl

Een eigen stijl word je niet mee geboren, dit moet je echt zelf ontwikkelen. Merk jij tijdens het shoppen dat je niet goed weet wat je wel en niet aanspreekt? Kom je vaak thuis met miskopen of weet je niet goed hoe je items moet combineren? Lees dan vooral verder want in dit blog volgen een aantal handige tips om erachter te komen wat jouw stijl is en welke schoenen je het best kan kopen.

Inspiratie opdoen

Ga inspiratie opdoen op Pinterest of op straat. Kijk wat jou juist wel en niet aanspreekt bij anderen en benoem voor jezelf wat je er zo leuk aan vindt. Tik je eigen beschrijving in op Pinterest, zo zal je steeds meer pins tegenkomen die iets zeggen over de stijl die bij jou past. Door actief bezig te zijn met allerlei stijlen en schoenen zal je je eigen stijl sneller leren kennen. Pin jij bijvoorbeeld vaak cowboyboots of juist retro sneakers, dan zul je steeds vaker outfits hiermee te zien krijgen.

Blog_subbanner_persoonlijke-stijl-1_week15_2023

Probeer zelf combinaties te maken

Er zijn verschillende apps ontwikkeld waarin je kleding items en schoenen kunt combineren. Hiermee kan je experimenteren zonder dat je het daadwerkelijk aan hoeft te hebben of in huis hoeft te hebben. Zit je er aan te denken om een bepaald paar schoenen te kopen, maar weet je niet goed hoe je deze kunt combineren, dan is dit een handige oplossing. Daarnaast kan je items uit je eigen kast pakken die bij het paar schoenen zouden passen om te kijken of het bij jouw wardrobe aansluit.

Ga voor essentials en niet trends

Schoenen zijn meestal niet de goedkoopste investering en daarom denk je vaak twee keer na voordat je dit aanschaft. Trends zijn natuurlijk super tof maar binnen een aantal weken worden deze alweer vervangen door de volgende. Daarom kan je beter investeren in items die voor jou goed voelen en voor langere tijd bij jou zullen passen. Kies hierbij dan ook voor kwaliteit boven kwantiteit. Een goed voorbeeld van een echte essential is een sneaker van Converse.

Converse All Star - Lage sneakers - Wit
Converse All Star High Top Platform - Hoge sneakers - Zwart
Converse All Star High Top Platform - Hoge sneakers - Wit

Ga voor items die je echt mist

Bestudeer je huidige schoenen collectie en kijk welke items je al hebt. Kijk hierbij ook wat er weg kan om het overzicht van je schoenen collectie overzichtelijk te houden. Door op zoek te gaan naar je eigen stijl zal je een stuk beter weten wat je nog nodig hebt. Hiermee voorkom je miskopen en zal je gerichter kunnen shoppen. Tijdens het uitzoeken van je schoenen zal je waarschijnlijk erachter komen dat je wat belangrijke items mist. Maak van tevoren een plan van wat je nodig hebt en wilt kopen. Wees kritisch en ga opzoek naar de juiste items voor jou.

Blog_subbanner_persoonlijke-stijl-2_week15_2023

Experimenteren

Zodra je jouw juiste paar schoenen hebt gevonden, ga vooral experimenteren. Kijk welke outfits er tof bij staan en probeer te matchen met leuke andere accessoires. Middels tassen kun jij ook al gemakkelijk je eigen stijl laten zien. Zoals een hippe tas van Calvin Klein gecombineerd met sporty sneakers. Houd hierbij ook rekening met je dagelijkse bezigheden. Zit jij bijvoorbeeld de hele dag op kantoor? Dan kun je prima die hoge hakken dragen. Ben jij daarentegen nogal veel op pad? Kies dan voor een schoen die comfortabel zit. Er is niets dat meer afdoet aan een goede outfit dan jij die je er niet goed in voelt. Kies items die lekker zitten en waarin jij vol zelfvertrouwen de dag door kan komen.

Nelson - Cowboylaarzen - Cognac
Dr. Martens Adrian - Mocassins & loafers - Beige
Nelson - Enkellaarsjes - Beige

Ben jij inmiddels een stapje dichter bij je eigen stijl? Neem gerust een kijkje op Nelson.nl of er een paar schoenen of een mooie tas bij je past. Je bent ook altijd welkom in een van onze winkels!