woensdag 29 april 2020

'One for One' met de schoenen van TOMS

“Ondernemen om mensenlevens te verbeteren”. Dat is sinds 2006 het motto van het populaire merk TOMS. Als je aan TOMS denkt is wellicht het eerste dat je te binnen schiet de vrolijke espadrilles met verschillende kleuren en prints. TOMS maakt echter niet alleen jou blij met leuke schoenen, maar doneert ook schoenen aan mensen in nood. Als dat geen mooie gedachte is! Lees dus snel verder, want in dit blog vertel ik je alles over de unieke en vooruitstrevende werkwijze van TOMS.

Hoe het allemaal begon
In 2006 reisde Blake Mycoskie door Argentinië en werd hij geconfronteerd met de vaak barre leefomstandigheden van kinderen, waaronder het feit dat vele van hen geen schoenen droegen. Hierdoor ontstond de gedachte om een organisatie op te richten dat ‘giving back’ als kerndoel had. Het idee om dit te bereiken? Mycoskie wilde een merk oprichten dat voor elk paar schoenen dat het bedrijf verkocht, ook een paar schoenen zou doneren aan een kind in nood. Vanuit dit idee ontstond TOMS, dat kort is voor ‘Tomorrow’s Shoes’. Inmiddels werkt TOMS met meer dan 200 humanitaire organisaties uit 80 verschillende landen samen, om niet alleen meer kinderen van schoenen te voorzien, maar om in verschillende belangrijke behoeftes te voorzien. Zo wordt er ook samengewerkt om educatie, ontwikkeling en (mentale)gezondheid van mensen in nood te ondersteunen. Want volgens TOMS moet iedereen, ongeacht waar je woont, gelijke kansen hebben op fysieke veiligheid, mentaal gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

Earthwise
Als het bijzondere verhaal van TOMS je nog niet enthousiast genoeg heeft gemaakt over het merk, dan zal een kijkje in de collectie dit zeker verhelpen. Naast dat TOMS zich vanaf het ontstaan al inzet voor de maatschappij, zijn de schoenen ook op een manier ontwikkeld die het milieu zo min mogelijk belast. De Alpargata espadrilles zijn namelijk deel van de Earthwise collectie, wat inhoudt dat van een aantal modellen de hoge kwaliteit toplaag gemaakt is van gerecyclede plastic flessen, zodat er minder plastic in de oceanen terecht komt. Het andere deel van de Alpargata espadrilles heeft een canvas toplaag die met natuurlijke, botanische pigmenten zijn geverfd. De productie van de Earthwise collectie verbruikt minder water en zorgt voor minder CO2 uitstoot.

De collectie
De collectie voor dit voorjaar en zomer bestaat uit vrolijke espadrilles, sandalen en sleehakken. De espadrilles zijn waar het merk bekend om staat: enorm comfortabele, hippe instapschoenen die je gemakkelijk bij elke outfit draagt. Je kunt kiezen uit mooie, minimalistische prints zoals de Alpargata Classic Arow in het wit of zwart, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een opvallende eye-catcher, zoals de Alpargata Classic Leopard!

De sleehak sandalen zijn ook een mooie toevoeging aan jouw collectie, draag ze bijvoorbeeld onder een maxi-jurk voor een moeiteloos chique uitstraling! De Willow sleehak heeft een mooie platformzool, waardoor je niet eens door zult hebben dat je op hakken loopt. De Sicily sandaal is dan weer ideaal als je bijvoorbeeld een fijne wandeling gaat maken. Niet alleen ziet de sandaal er stijlvol uit, maar deze is ook voorzien van fijne kussentjes voor een extra goede demping.

TOMS heeft altijd gestaan voor een betere morgen. Na 14 jaar, rond de 100 miljoen gedoneerde schoenen verder en een innovatief productieproces om het milieu zo min mogelijk te belasten, is het merk dan ook nog lang niet van plan om iets aan deze vooruitstrevende mindset te veranderen! Heb jij al een paar leuke TOMS gespot? Je doet zo dus niet alleen jezelf een paar mooie en comfortabele schoenen cadeau, maar ook aan een kind in nood! Bekijk de volledige collectie op nelson.nl.

Geschreven door

Amber

Amber

Blogger, Marketing medewerker