dinsdag 6 maart 2018

Nieuw merk: Woden

Trend alert: De fashionable sneakers van Woden - hét nieuwste premium merk van Nelson - zijn nu zowel online als in de winkels verkrijgbaar. Deze van oorsprong Scandinavische sneakers zijn niet alleen comfortabel, maar hebben ook een verhaal. Benieuwd? Lees vooral verder!

nelson-blog-nelson-nieuw-merk-woden-2.jpg Oorsprong
De twee ‘founders’ van Woden– Carsten en Peter – bedachten de damessneakers vanuit hun passie voor een goede kwaliteit schoenen met een mooi uiterlijk. Ze wilden de regels breken en oude dromen waarmaken door een pure en eerlijke Scandinavische sneaker te ontwikkelen. In 2013 was het zover en het merk Woden was geboren. Het merk staat niet alleen voor minimalisme, maar ook functionaliteit, een goede pasvorm en natuurlijke materialen behoren tot hetgeen waar het merk voor staat.

Duurzaam
De sneakers zijn dus gemaakt van natuurlijke materialen en het eerste materiaal is kurk. Kurk wordt binnenin de sneaker gebruikt voor comfort en voor het reguleren van de warmte van de voet. Kurk wordt gezien als duurzaam, omdat er geen bomen voor worden gekapt. Alleen de schors wordt gebruikt. De buitenzolen worden gemaakt van rubber. Hiervoor gebruiken ze een combinatie van gerecycled rubber, natuurlijk rubber en synthetisch rubber. Het bovenwerk van de schoen wordt gemaakt van echt leer, waaronder ‘vissen leer’. Dit leer is afval, afkomstig uit de visindustrie. Als alle onderdelen zijn verzameld – een sneaker van Woden bestaat uit maar liefst 115 onderdelen! – worden de onderdelen door meer dan 100 mensen verwerkt tot schoen. Voor Wodenis het belangrijk dat de sneakers meer zijn dan alleen een schoen. Door de manier van werken en de keuze voor materialen proberen ze de grens te verleggen in hoe schoenen worden gemaakt, namelijk met aandacht en op een duurzame manier. Uiterlijk
Zoals gebruikelijk in Scandinavië hebben de sneakers een minimalistisch uiterlijk. Het merk pleit ervoor dat het uiterlijk van de schoen op de eerste plaats komt, want dit is natuurlijk hoe je verliefd wordt op je schoenen! De sneakers zijn er dan ook in verschillende kleuren en het model is helemaal van deze tijd. Ook zijn ze net even anders qua materialen dan je gewend bent en dat maakt ze nu juist zo leuk. Ze zijn sportief maar toch ook weer netjes en hebben tegelijkertijd een stoer uiterlijk.

Ben je opzoek naar een comfortabele én fashionable sneaker die toch net even anders is? Probeer de sneakers van Woden dan zeker eens uit. Een goede pasvorm en functionaliteit gegarandeerd!

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag