donderdag 14 maart 2019

Nieuw merk: Mexx

Nee, met Mexx bedoel ik niet de nieuwe super schattige viervoeter van Dafne Schippers. Nelson heeft er namelijk weer een nieuw merk bij: Mexx. ‘Huh, maar dat merk was toch failliet?’ zal je misschien denken. Dat klopt, maar drie jaar later is het merk een nieuw leven ingeblazen. In dit blog vertel ik je alles over dit Nederlandse modemerk.

Over het merk
Door het samenvoegen van de merken Moustache voor heren en Emmanuelle voor dames, is Mexx in 1986 ontstaan. Wellicht ken je het merk nog van de bekende reclamecampagne ‘Everything should be XX’, waarmee het merk bekend werd. XX staat voor positief en eigentijds denken. Mexx groeide uit tot een internationaal modemerk in meer dan 50 landen, en hoorde hierdoor bij de top 30(!) grootste merken van Europa. Mexx werd onder andere verkocht bij V&D, en had 90 winkels in ons land. Helaas werd het bedrijf in 2014 failliet verklaard na teruglopende verkopen door meermaals van eigenaar te verwisselen. Inmiddels is het bedrijf na een doorstart weer in Nederlandse handen gekomen, en is Mexx weer terug van weggeweest. Mexx komt met een volledige collectie met onder meer ook schoenen, die vanaf nu ook te koop zijn bij Nelson.

De collectie
Genoeg gepraat over de geschiedenis, want wij zijn natuurlijk hartstikke benieuwd hoe de schoenen van Mexx er dan uit zijn komen te zien. Met de platform sneakers van Mexx ben je helemaal on trend aankomend voorjaar/zomer. De canvas stappers hebben een trendy zoolrand van touw, en als detail op de hiel een stukje pony haar met een panterprintje. Daarnaast is het lederen voetbed uitneembaar, zodat je die eventueel kunt omwisselen voor je eigen inlegzolen. Handig! Voor maar €59,99 sla je 3 trends in 1 klap.Wat dacht je van deze ‘sok sneakers’? Dit paar belooft menig schoenliefhebber veel complimenten, want de logo trend is een blijvertje! Draag de sneakers onder je favoriete jeans met een leuk oversized colbert en een leuke top. Ook hiervan is het voetbed uitneembaar!

Op zoek naar een paar echte basics? Deze stappers van Mexx in wit of zwart trek je overal bij aan, ze zijn lekker stijlvol en tijdloos. De goudkleurige details geven de sneaker net dat beetje extra. Is het voetbed uitneembaar? Uiteraard. Dit kan bij alle schoenen van Mexx, wat fijn is voor de mensen met eigen inlegzolen. Benieuwd naar de collectie van Mexx? Je vindt het hier.

Geschreven door

Isa

Isa

Blogger, Medewerkster Nelson Julianadorp