dinsdag 13 september 2016

Klassieke musthave: Dr. Martens

Dr. Martens, wie kent ze nu niet? De stoere grunge boot die in de jaren ’80 en ’90 furore maakte is terug en is nu ook te koop bij Nelson! Het succesverhaal begon in 1945, toen Dr. Klaus Maertens zijn voet had gebroken na een dagje skiën. Om het herstel te bespoedigen, vervaardigde hij een zool met luchtkussens erin. Samen met vriend Dr. Herbert Funck ging Klaus met dit concept aan de slag, waarbij laarzen werden gemaakt van niet langer gebruikte legermaterialen. In de jaren ’60 zag een Engelse schoenfabrikant de advertentie van Klaus. Samen ontworpen zij een nieuwe laars, inclusief het karakteristieke gele zoolstiksel en grove zool en noemden de laars "Airwair”. Het is geen grap, maar op 1 april 1960 zag de inmiddels iconische laars het levenslicht. De boots waren aanvankelijk eerst populair onder politieagenten, postbodes en fabrieksarbeiders, maar in de jaren ’80 en ’90 werden ze omarmd punkers, skinheads en grungers. Inmiddels hoef je geen punkliefhebber te zijn om de laarzen te dragen! Tegenwoordig zie je ook veel modebloggers en fashionliefhebbers de stoere boots rocken.

Instant grunge look Dat de modewereld Dr. Martens omarmd heeft is best begrijpelijk: de boots zitten als gegoten en geven iedere outfit een rauw randje. Liefelijke jurkjes worden opeens een stuk minder lief met een paar stoere Dr. Martens eronder. Shorts, skinny jeans, ripped mom jeans, midirokken… Dit is een voorbeeld van kleding die perfect matchen met Dr. Martens. De boots zijn ook geliefd voor op festivals, aangezien de laarzen tegen een stootje kunnen. Ben je niet zo van de laarzen? Ook jij kan alsnog een paar Dr. Martens aan! Met een paar stoere brogues aan je voeten ben je helemaal up-to-date. Hoe je het ook went of keert: met een paar Dr. Martens heb je direct de nog altijd populaire grunge look te pakken. 

Ook voor je mini-me Dr. Martens worden niet alleen in grote maten verkocht. Bij Nelson vind je de stoere boots al vanaf maat 22! Hoe leuk is het om samen matchende Dr. Martens te dragen?! Voor kids die niet zo handig zijn met veters zijn er ook zogenaamde ‘Chelsea boots’ te krijgen.  Bekijk nu de nieuwste collectie Dr. Martens op Nelson.nl of in één van onze Nelson winkels. Veel shopplezier! 

nelson-blog-nelson-klassieke-musthave-dr-martens-2.jpg nelson-blog-nelson-klassieke-musthave-dr-martens-3.jpg

Geschreven door

Lindsey

Lindsey

Blogger, Medewerkster Nelson Rotterdam Lijnbaan