donderdag 25 augustus 2016

How to wear: enkellaarsjes voor in de zomer

Langzaamaan druppelt de nieuwe najaarscollectie de winkels in. Nu al, terwijl het nog hoogzomer is?! Het is misschien iets té vroeg voor die bontgevoerde laarzen, maar je kan wel een hoop andere leuke items scoren uit de nieuwe collectie, wat nu ook al draagbaar is. Misschien schieten nu de brogues, sneakers en loafers door je hoofd, maar wat dacht je van enkellaarsjes? Ook die kunnen in de laatste zomermaanden prima gedragen worden!

Het perfecte paar voor nu Wij snappen dat wanneer het 30 graden Celsius is, je niet zo graag een paar laarsjes aantrekt. Maar de Nederlandse zomer kent helaas weinig van dat soort tropische dagen; de rest van de tijd blijft het kwik toch rond de 20 graden steken. En dat is dan weer de ideale temperatuur voor enkellaarsjes! Met een dun sokje aan krijg je ook geen last van warme voeten. Om op zo’n minder zomerse dag toch vrolijk voor de boeg te komen, kun je ervoor kiezen om een paar lichtgekleurde enkellaarsjes aan te trekken. Kleuren die je nu veel ziet zijn crème, beige en grijs. Ben je op zoek naar een paar enkellaarzen die je in de winter door kan dragen? Ga dan voor zwart. Hoewel de meeste mensen zwart te sober vinden voor in de zomer, kan het ontzettend leuk staan onder je zomerse outfit. Wat dacht je van een paar stoere boots met studs? Echte eyecatchers die jouw outfit een directe fashionupgrade geven. Ook cognackleurige laarsjes mogen het komende seizoen weer, dus sla je slag en loop voorop op de mode!

Hoe te combineren Oké, je hebt nu al een paar enkellaarsjes aangeschaft. Maar hoe zorg je ervoor dat ze staan onder de outfits die je nu draagt? Dat hoeft niet moeilijk te zijn. We leven in een tijdperk waar ontzettend veel trends door elkaar lopen en waar veel mag. Gelukkig kan je hierdoor bijna niet fout zitten! Enkellaarsjes mogen onder skinny jeans, rokjes, cropped pantalons, midi jurken en flared trousers. Let erop dat het geheel niet te lomp oogt: vrouwen met stevige kuiten kunnen bijvoorbeeld beter een flared- of een skinny jeans op een enkellaars dragen, zodat de nadruk op het hele been gelegd wordt. Vrouwen met korte benen kunnen beter de midi rok en -jurk vermijden in combinatie met een laarsje, aangezien de lengte van zo’n rok de benen optisch verkleint. Een tricky geval is de short, want de combinatie enkellaarsjes + short kan óf goed gaan, óf juist helemaal verkeerd uitpakken. Draag een short bijvoorbeeld niet met een hoge hak, maar combineer het broekje met een paar stoere bikerbooties of cowboylaarsjes. Dit geeft je outfit direct een festival- of hippiegevoel. Hetzelfde geldt voor de minirok: niet met hakken, maar met plat schoeisel geeft het je outfit de juiste vibe.

Sla nu je slag! Ben je enthousiast geraakt over een paar enkellaarsjes? Dit is het juiste moment om nu jouw perfecte paar te scoren. In de winkel en online vindt je ontzettend veel verschillende modellen, waardoor er vast een zeker iets voor jou tussen zit! En nog een voordeel: jouw lievelingspaar is nu volop op voorraad, waardoor je niet snel zult misgrijpen. Veel shopplezier!

nelson-blog-nelson-how-to-wear-enkellaarsjes-voor-in-de-zomer-2.jpg

nelson-blog-nelson-how-to-wear-enkellaarsjes-voor-in-de-zomer-3.jpg

Geschreven door

Lindsey

Lindsey

Blogger, Medewerkster Nelson Rotterdam Lijnbaan