vrijdag 16 juni 2017

Deze slippers draag je op Flip-Flop Day!

Het is Flip-Flop day! Met een beetje geluk laat het zonnetje zich flink zien vandaag en dan mogen de tenen getoond worden! Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten flip-flops en eigenlijk iedereen kent ze. In dit blog laten we onze favorieten zien die op deze speciale dag gedragen kunnen worden. 

nelson-blog-nelson-deze-slippers-draag-je-op-flipflopday-2.jpg Geschiedenis
Flip-flops, ook wel teenslippers genoemd, worden al duizenden jaren gedragen over de gehele wereld. Ook kan er wel gesteld worden dat deze zomerse slippertjes uitgegroeid zijn tot favoriet van velen. Een ander leuk weetje is dat flip-flops hun naam te danken hebben aan het geluid dat ze maken wanneer je ermee rondloopt. Ook het materiaal waarvan de slippers gemaakt zijn, is in de loop der jaren flink veranderd. Zo werden ze vroeger bijvoorbeeld gemaakt van hout of palmbladeren. Vandaag de dag wordt er veelal gebruik gemaakt van rubber.

Dagje strand
De flip-flops of teenslippers zijn vooral geliefd tijdens de zomerse dagen. Zo zijn Havaianas ideaal voor een dagje strand, omdat ze gemakkelijk aan en uit te trekken zijn en ze ook nog eens tegen een stootje kunnen. Ook zijn ze lekker lichtgewicht en verkrijgbaar in allerlei leuke kleurtjes en printjes voor jong en oud. Naast Havaianas hebben ook O’Neill en Reef verschillende leuke modellen in de collectie voor zowel mannen als vrouwen.  Meer stevigheid
Een nadeel van flip-flops is dat ze niet heel stevig zijn aan de voeten, waardoor niet iedereen ermee overweg kan. Soms bieden ze simpelweg gewoon te weinig ondersteuning om grote stukken op de lopen. Draag je toch graag slippers? Dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een paar teenslippers van Birkenstock. Deze hebben een beter voetbed en bieden een stuk meer comfort en stevigheid. Ook teenslippers van het merk Fitflop zijn ideaal voor de langere afstanden door de dikkere zool met demping.

Toch liever iets anders
Ook is niet iedereen fan van het ‘stukje’ tussen zijn of haar tenen. Gelukkig zijn er nog genoeg andere leuke slippers verkrijgbaar die dat – soms vervelende – stukje niet hebben tussen de tenen. Birkenstock en Fitflop hebben ook aan de liefhebbers van ‘normale’ slippers gedacht en verschillende leuke modellen in de collectie. Van lichtgewicht slippers tot slippers met suède voetbedden, ze zijn er allemaal.

Op deze hopelijk zonnige dag hoeven de tenen een dagje niet opgesloten te zitten in warme schoenen. Ook voor de vele  warme dagen die hopelijk nog gaan volgen en voor op vakantie zijn de flip-flops ideaal om even aan te schieten. Ben je toe aan een paar nieuwe slippers of heb je jouw perfecte paartje nog niet in de kast staan? Neem dan eens een kijkje in een van onze winkels of online en ontdek ons ruime assortiment aan slippers!

Happy Flip-Flop Day!

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag