dinsdag 28 april 2020

Alles over de innovatieve Geox schoenen!

Geox: de schoen die ademt! Deze slogan heb je wellicht wel vaker voorbij horen komen. Het merk Geox heeft in de afgelopen jaren enorme populariteit verworven dankzij de innovatieve schoenen. In dit blog vertel ik je alles over Geox en de nieuwe collectie voor het voorjaar! Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

Geschiedenis
Zo’n 25 jaar geleden kreeg Mario Moletti Polegato het revolutionaire idee om de zolen van zijn schoenen te voorzien van kleine openingen zodat zijn voeten konden ademen, tijdens een tripje naar het zonovergoten Reno in Nevada. Bij terugkomst ging hij dan ook direct met dit idee aan de slag. De flexibiliteit en stevigheid van de rubberen zolen werd behouden, maar tegelijk werd optimale luchtcirculatie mogelijk gemaakt door het toevoegen van kleine ‘gaatjes’. De naam Geox - Geo is Grieks voor ‘de aarde’ en de letter X is het symbool van de geavanceerde technologieën – past dan ook perfect bij het merk. Geox staat voor continue innovatie, onderzoek en experimenteren gecombineerd met stijl, creativiteit en respect voor het milieu.

De schoen die ademt
Voordat de nu welbekende technologie van Geox in de eigen schoenen van het merk werd toegepast is het eerst door intensieve testfases gegaan, bijvoorbeeld in kleding op race circuit en ski pistes. Toen het zelfs in die extreme omstandigheden een succes bleek, was het hek van de dam. Tegenwoordig zijn alle schoenen in de Geox collectie voorzien van een speciaal membraan dat enkel waterstof laat passeren maar geen water. Dit betekent dat water en vocht van buitenaf niet naar binnen kan treden, maar vocht (bijvoorbeeld transpiratie) van binnenuit wel naar buiten kan treden. Je schoen is zo dus echt ‘ademend’. Dit maakt de Geox schoenen dus ook volledig waterdicht! Deze revolutionaire technologie in combinatie met optimale demping, een comfortabel voetbed en flexibiliteit van de zool zorgt ervoor dat je bij elke stap van hoog comfort geniet.

De collectie
Na zoveel gelezen te hebben over de voordelen en innovatieve functies van de schoenen van Geox, kan ik me voorstellen dat je inmiddels wel nieuwsgierig bent geworden naar de modellen van de nieuwe collectie. De damescollectie bestaat uit sneakers, loafers en sandalen in lichte, vrolijke kleuren voor het warmere seizoen! Kies bijvoorbeeld voor een ‘must-have’ geheel witte sneaker zoals de Jaysen, of ga voor een opvallende kleur. De D Aerantis en Tabelya sneakers zijn hier leuke voorbeelden van! Hou je wel van een beetje glamour? Dan is de Geox Blomiee met goudkleurige finish echt iets voor jou. De Geox schoenen zijn zo ontworpen dat je ze voor elke gelegenheid kunt dragen. Zo zijn de sneakers netjes genoeg om naar het werk te dragen, maar je kunt ze ook juist heel leuk casual combineren.

Ben je nu ook zo enthousiast geworden over de Geox damescollectie als ik, bekijk deze dan online op nelson.nl. Wedden dat je na het proberen van deze ‘ademende’ schoenen niets anders meer wilt?

Geschreven door

Amber

Amber

Blogger, Marketing medewerker