dinsdag 8 oktober 2019

70 jaar Nelson

Dat vieren we graag met onze vaste klanten. Speciaal voor het nieuwe Magazine deden we een oproep op Facebook onder alle klanten die ook hun 70 jarig jubileum vieren dit jaar. Al snel kregen we een hele enthousiaste reactie van de familie Dijkstra. Toen we zagen dat oma Pia precies op de dag af (!) even oud (of jong) is als Nelson, was de keuze snel gemaakt. Tijd voor een fotoshoot met de verschillende generaties uit deze leuke familie!

Oma Pia (70) woont in Zaandam, maar is zeker eens per week te vinden bij haar familie in Hoorn. Haar favoriete schoenenmerken zijn Gabor en Ara.
"Vroeger woonde ik in Maastricht. Maar zolang als ik in Zaandam woon, kom ik al bij Nelson. Eerst voor de kinderen en nu nog steeds voor mezelf. Ik heb een klassieke stijl en ik zie er graag verzorgd uit. Meestal ga ik voor leren schoenen van mooie kwaliteit. Ze moeten lekker zitten en ik vind het leuk als ze passen bij mijn tas. In totaal heb ik denk ik wel twintig paar schoenen en er komen er ieder jaar zo'n twee paar bij. Vooral hogere laarzen vind ik lekker stevig zitten, maar ik draag ook sneakers hoor. Dat had ik tien jaar geleden nooit kunnen bedenken.
Deze  zwarte laarsjes zitten ook heerlijk. Ik houd van zwart-wit, dus deze outfit is op mijn lijf geschreven! Ik ben onlangs nog wezen winkelen met mijn jongste kleinzoon Tim. Dan gaan we gezellig samen op stap en meestal trakeer ik hem dan op iets nieuws. Op zo'n dag kom ik in winkels en eettentjes waar ik in mijn eentje nooit heen zou gaan. Maar dat vind ik juist leuk. Ook Jesse komt regelmatig een nachtje bij zijn oma logeren, al is het alleen al handig voor zijn werk."

Dochter Nicole (46) woont samen met Martin en hun zoons in Hoorn. Haar favoriete merken zijn Tamaris, Gabor en Mjus. Martin (52) draagt het liefst sportieve sneakers.
Nicole: "Ik had mijn moeder getagd op Facebook in de oproep van Nelson omdat zij net als Nelson 70 is geworden. We zijn een hechte familie en hebben naast mijn vader, al vrij veel dierbaren verloren. Dat we zijn uitgekozen voor deze familiefotoshoot is dan extra bijzonder. We gaan regelmatig met elkaar shoppen, mijn moeder gaat dan gezellig mee."

Martin: "Als we bij Nelson binnen lopen kunnen we door het brede assortiment alle drie goed slagen. Al heb ik soms moeite met kiezen. Dan moet Nicole mij een zetje geven, zo van; 'doe dat nou maar." Nicole: "Door mijn werk in een kledingwinkel ben ik veel bezig met mode. Ik heb allerlei soorten schoenen van bikerboots tot lakschoenen. Ik vind het leuk als je iets netjes kunt dragen, maar met een andere outfit ook casual. Op mijn werk geef ik klanten soms advies over hoe ze hun schoenen bij de kleding kunnen combineren."
Martin: "Ik werk in een autoshowroom en moet veel lopen. Naast dat schoenen er een beetje knap uitzien, moeten ze ook lekker zitten. Ik koop schoenen lekker ouderwets in de winkel. Alleen als ik echt heel zeker weet welk model ik wil, shop ik online. Wat dat betreft zijn schoenen net als auto's; ik merk al heel snel of iets lekker zit. Deze witte sneakers zitten overigens goed. En ik vind de combinatie met het pak ook heel geinig'. Nicole: 'Ik houd wel van een printje, dus vind mijn boots zeker leuk. Ik weet niet of ik deze outfit privé zou dragen, maar het verrast mij heel erg hoe leuk het bij elkaar staat'.

Van kleinzoons Jesse (21) en Tim (18) staan er met name sneakers van merken als Nike en Puma in de gang bij hun ouders.
Jesse: "Shoppen is echt mijn minst favoriete bezigheid. Ik werk 's nachts op Schiphol dus slaap veel overdag. Online bestellen is dan heel handig. Of mijn moeder bestelt een hele lading en dan hoef ik alleen te passen. Ze kent mijn stijl dus ze slaat bijna nooit de plank mis. Met mijn vriendin ga ik weleens samen de stad in. Want ik weet dat zij dat leuk vindt."
Tim: "Ik ben meer met mode bezig dan mijn broer. Ik volg graag de trends. Mijn stijl is een beetje hipster. Winkelen met mijn oma vind ik ook echt heel leuk. Ze is heel hip voor haar leeftijd! Voor deze fotoshoot had ik al even de collectie op nelson.nl bekeken. Ik zag hele gave sneakers van Cruyff, maar die zijn het niet geworden. Nike is een van mijn favoriete merken, dus deze sneakers die ik nu aan heb zijn ook heel vet. Mijn eigen Nike's zijn een beetje versleten, dus het werd wel tijd voor nieuwe."  Jesse: "Deze groene Vans zijn lekker sportief bij mijn outfit. Ik ben zelf niet iemand met heel veel schoenen. Maar ik heb dezelfde maat als mijn vader dus ik draag ook zijn sneakers voor de afwisseling. Of hij draagt die van mij." Tim: "Omdat ik een paar maten kleiner heb, kan ik dat niet. Maar met een paar dikke sokken, pas ik wel de Van Lier schoenen die van mijn opa zijn geweest. Dat is dan wel weer bijzonder." 

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer