vrijdag 15 april 2022

Duurzame initiatieven voor een groene toekomst

Als familiebedrijf zet Nelson zich maar al te graag in voor duurzame initiatieven, om zo de volgende generatie te helpen. Daarom hebben wij onder andere ook duurzame web verpakkingen en tassen voor in de winkel, maar werken we ook samen met partijen die zich inzetten voor duurzaamheid en verkopen wij duurzame merken. Je leest hier alles waar wij ons inzetten als het gaat om duurzaamheid.

Duurzame webshop verpakkingen en tassen

Voor al onze webshop verpakkingen en tassen hanteren wij de richtlijnen die zijn opgesteld volgens het FSC, waarvoor wij het FSC Mix keurmerk hebben. FSC Mix betekent dat zeker 70 procent van de vezels die gebruikt worden in ons karton en papier afkomstig is uit duurzaam beheerd bos en/of gerecyclede vezels. De overige vezels zijn afkomstig uit bos waarvan het beheer aan de minimale eisen voldoet omtrent duurzaamheid.

Samenwerking met 95percent

Via onze samenwerking met bedrijf 95percent krijgen schoenen die retour komen met een klacht, ‘onparen’ of beschadigde artikelen die niet meer verkoopbaar zijn via onze winkels, nelson.nl of onze outlets een nieuwe kans. 95percent verlengt de levensduur van schoenen door ze te herstellen en een nieuw thuis te geven. Wil je meer lezen over onze samenwerking met 95percent, lees dan hier meer.

Duurzame merken

Ook verkopen wij in onze collectie een tal aan merken die zich inzetten voor een duurzamere wereld, denk bijvoorbeeld aan Timberland of Woden die duurzamere productieprocessen inzetten tijdens de productie van hun schoenen. Ook hebben Buffalo en Toms duurzame schoenen die bijvoorbeeld volledig vegan zijn! Wist je dat je op onze site ook kan filteren op duurzame producten? Dit maakt het makkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een specifieke eis voor hun schoenen. Wil je meer lezen over duurzame schoenen die wij aanbieden in ons assortiment, dan kan je een kijkje nemen naar deze blog.