Zomertijd? FitFlop tijd!

Is het elke zomer weer een zoektocht om een paar goede, comfortabele slippers te vinden? Loop je ieder jaar weer op die afgetrapte teenslippers? Dat is vanaf nu verleden tijd, want hier zijn de FitFlops! De o-zo populaire slippers veroverden een aantal jaar geleden menig vrouwenhart, en dat was niet voor niets: naast een ontzettend goede pasvorm zien ze er ook nog eens heel modieus uit. Like!

Geen gewone slipper
In 2006 had onderneemster Marcia Kilgore een missie: ze wilde de meest comfortabele schoen ter wereld creëren. Ze was gek op flipflops (Engels voor teenslippers) en wilde ook, ondanks haar overvolle agenda, graag aan haar lichaam werken. Dat resulteerde in de bekende FitFlop. In 2007 werd in Engeland de slipper op de markt gebracht, waarna het al snel een wereldwijd succes werd. Maar waarom is de slipper zo ontzettend populair?

De FitFlop is ontwikkeld met een zool die gemaakt is van ergonomische microwobbleboard materiaal. Een microwobble… Watte? Het is een moeilijke naam voor een bijzondere techniek, wat uiteindelijk voor drukverdeling, schokabsorbering en spieractivering zorgt. Daarnaast zorgt het zachte middenstuk voor instabiliteit, waardoor je spieren extra hard moeten werken tijdens het lopen. De lichaamshouding wordt verbeterd en de spieren van de kuiten, dijen en billen worden getraind. Dat scheelt weer een sportschoolabonnement! De slippers zijn ideaal voor vrouwen die last hebben van chronische rugpijn, ontstekingen aan de voetzool en hiel, artritis en zorgen voor een snellere revalidatie bij blessures.

Meer dan een gezondheidsschoen
Het mag nu wel duidelijk zijn dat de FitFlop geschikt is voor verscheidene gezondheidsklachten en voor het verbeteren van de lichaamshouding. Maar niet iedereen hoeft te zien dat je een paar ergonomisch verantwoorde slippertjes aan je voeten hebt! Daarom zijn de FitFlops in hippe varianten te krijgen. Voor vrouwen die graag willen opvallen zijn ze te vinden met glimmers, studs en steentjes. Houd je niet zo van opvallen? Niet getreurd, want de FitFlops zijn ook in neutrale uitvoeringen te krijgen. En ook leuk: romantische FitFlops met een cut-out bovenwerk wat een kant-look creëert.

Er is dus geen excuus meer om weer een zomer op je versleten teenslippers door te brengen "omdat ze de enigen zijn waar je zo lekker op loopt”. Smijt ze in de vuilnisbak en race naar de winkel om zelf de FitFlops te ervaren. Want met pijn lopen is zó verleden tijd. 

nelson-blog-nelson-zomertijd-fitflop-tijd-2.jpg nelson-blog-nelson-zomertijd-fitflop-tijd-3.jpg