donderdag 25 juni 2020

Vakantietips #4: De stedentrip/rondreis

Ik ga op reis en ik neem mee... In de 'vakantieserie' blogs geven we je iedere week tips om zo goed mogelijk voorbereid op vakantie te gaan! Deze week staan de tips in het teken van de stedentrip/rondreis.

Bepaal de ondergrond
Kies je ervoor om deze vakantie op een stedentrip naar Europa te gaan? Dan wil je natuurlijk alle bezienswaardigheden zien (op een veilige manier uiteraard). Vaak leg je tijdens een stedentrip dan ook veel kilometers af te voet en daarom zijn een paar stevige en vooral comfortabele schoenen een echte must. Wat voor soort schoenen je het beste kunt kiezen, hangt vaak af van het terrein dat je gaat bewandelen. Zo bieden sneakers met een iets minder grof profiel vaak genoeg grip voor een stedentrip. Ga je een rondreis maken en misschien wel van de reguliere paden af lopen, het bos of de bergen in of zijn de wegen gewoon iets minder goed op jouw bestemming? Dan zijn een paar stappers met een iets grover profiel ontzettend prettig. Op deze manier heb je ook op ondergronden als deze goede grip en kun je vervelende valpartijen voorkomen!

Warm of koud?
Zodra is bepaald op wat voor type terrein jij je gaat begeven, is het natuurlijk ook van belang om te kijken naar de temperatuur van jouw bestemming. Ga je naar het zonnetje toe en bereiken de temperaturen een hoogtepunt? Dan mag een paar sandalen sowieso niet ontbreken tijdens jouw vakantie. Zo heeft ECCO verschillende sandalen in de collectie die geschikt zijn voor de grovere terreinen, maar ook voor stadswandelingen. Je kan er dus eigenlijk alle kanten mee op. Is jouw bestemming iets koeler of heb je niet zo snel last van warme voeten? Dan bieden sneakers de uitkomst. Voor een stedentrip zijn Nike's en Skechers licht qua gewicht en ze hebben een fijne demping. Heb je toch iets stevigers nodig of draag je misschien wel liever hoge schoenen die sluiten om de enkel? Ook dan kun je bij ECCO terecht voor fijne modellen die stevig zijn, maar toch niet zwaar aanvoelen aan de voet. Kijk hiervoor ook eens in onze wandelschoenen collectie!

In de avond
Na een hele dag lopen mag je je voeten best een beetje rust gunnen. Neem dan ook altijd een paar slippers mee die je gemakkelijk even kunt aanschieten zonder sokken. Ga je een avondje naar de boulevard of lekker dineren? Dan wil je dit natuurlijk doen in je leukste outfit en hier horen een paar nette schoenen bij. Voor de dames zijn dit vaak pumps of sandalen met sleehak, maar natuurlijk kan er ook gekozen worden voor de comfortabele en fashionable loafer. Voor mannen zijn een paar old classics zoals Vans en Converse altijd goed, of kies voor een paar mocassins voor een zomerse uitstraling.

Of je nu een stedentrip of een rondreis gaat maken, het staat zonder twijfel vast dat er heel wat gelopen gaat worden. Neem dan ook altijd een paar schoenen mee waarvan je zeker weet dat je er een hele dag op kan lopen zonder problemen, om pijn en blaren te voorkomen. Mocht je nieuwe schoenen aan gaan schaffen of heb je dit al gedaan, zorg dan dat deze al thuis zijn ingelopen. Dan kan jouw vakantie niet meer stuk!

Geschreven door

Amber

Amber

Blogger, Marketing medewerker