dinsdag 15 oktober 2019

Tips voor het opbergen van je schoenen

Wij vrouwen kunnen eigenlijk niet genoeg schoenen hebben. Uit een onderzoek van Nelson onder bijna 500 Nederlandse vrouwen is gebleken dat we gemiddeld 23 paar in de kast hebben staan. Sneakers, hakken, (enkel)laarzen, sandaaltjes, instappers, slippers: we hebben een paar voor elke gelegenheid in verschillende kleuren. Maar waar laat je al die schoenen, en hoe houd je ze het langst mooi? In deze blog geef ik je een aantal tips!

De eerste tip is misschien wel de belangrijkste: zet je schoenen nooit weg als ze vies zijn geworden. Dit kan helaas de kwaliteit van het materiaal aantasten. Maak ze dus eerst even netjes schoon met het juiste onderhoudsmiddel. Als je er niet helemaal zeker van bent wat je hier het beste voor kan gebruiken, vraag dan gerust in een van onze winkels om advies. De eerstvolgende keer dat je de schoenen weer wilt dragen zal je jezelf dankbaar zijn!Schoenen waar je erg zuinig op bent en die je graag mooi wilt houden kun je het beste wegzetten met schoenspanners. Goede schoenspanners zijn gemaakt van cederhout, wat ervoor zorgt dat de schoenen hun vorm behouden en fris blijven. Voor lange laarzen is aan te raden om laarzenspanners te gebruiken. Zo komen er geen nare vouwen in en blijft de ritssluiting goed. Beide soorten spanners zijn in veel van onze winkels verkrijgbaar.


Het is aan te raden om je schoenen te sorteren, zet bijvoorbeeld alle zomerschoenen en alle winterschoenen bij elkaar of sorteer op nette schoenen en gympen. Zo zal je eerder het paar vinden waar je naar opzoek bent. Probeer je schoenen op te bergen op een plek waar ze niet aan het zonlicht worden blootgesteld, zodat verkleuring wordt voorkomen.

De eenvoudigste manier om je schoenen op te bergen is waarschijnlijk in een speciale schoenenkast. Maar er zijn tegenwoordig nog veel meer methodes. Als je klein behuisd bent, kan een schoenenrek – dat je aan een binnendeur of kastdeur hangt – een geweldige oplossing zijn. In de meeste schoenenrekken passen wel 36 paar, zowel pumps als platte schoenen in verschillende maten. Een andere leuke manier om je hakken overzichtelijk bij elkaar te hangen is door het gebruik van een ladder. Een goedkope oplossing is je schoenen gewoon in kartonnen dozen te doen.

Succes met het scheppen van orde in de chaos!

Geschreven door

Iris

Iris

Blogger, Medewerkster Nelson Emmeloord