maandag 2 augustus 2021

5 tips voor het onderhouden van je zomerschoenen

Je herkent het vast wel: verkleuring van je zomerse stappers door de zon, voetafdrukken in je favoriete sandalen en nare geurtjes in je vrolijk gekleurde sneakers. Dit zijn dingen waar je vaak vooral in de zomer last van hebt. Dit komt door de krachtige stralen van de zon en de warmte die erbij komt kijken. In dit blog geef ik je daarom tips voor het onderhouden van je schoenen zodat je er hopelijk volgende zomer ook nog mee kunt doen!

  1. Beschermende spray tegen verkleuring
  2. Schoenen deodorant tegen geurtjes
  3. Baking Soda tegen vlekken
  4. Azijn tegen geurtjes
  5. Drogen uit de zon tegen verkleuring

Tip 1: Insprayen
Sprayen, sprayen en nog eens sprayen! Je hebt het ons al vaak genoeg horen zeggen maar het is oh-zo belangrijk! Door het insprayen van je schoenen leg je er een beschermlaagje overheen. Deze beschermt tegen water en vuil, maar ook tegen de zon! Hierdoor ga je verkleuring tegen, wat zeker in de zomer een veelvoorkomend probleem is.

Tip 2: Schoen deodorant
Schoen deo bestrijdt de bacteriën die nare geurtjes veroorzaken én geeft je schoenen een heerlijke, verfrissende geur. Ideaal dus als je last hebt van zweetvoeten.

Tip 3: Baking soda
Erger je je ook zo aan die voetafdrukken in je slippers en sandalen? Dan is dit de tip voor jou! Je maakt je schoenen nat en strooit hier vervolgens baking soda (zuiveringszout) op. Laat dit een paar minuten inwerken en poets het er vervolgens af met een tandenborstel.

Tip 4: Azijn
Azijn tegen geurtjes in je slippers! Meng wat azijn met water en leg hier een doek in. Even goed in laten trekken en uitwringen. Deze doek leg je nu op de binnenzool van je slippers en laat je een nachtje staan. Hierna zijn de nare luchtjes verdwenen!

Tip 5: Laat schoenen niet in de zon drogen
Zijn je leren sandalen erg nat geworden? Laat ze dan zeker niet drogen in de zon! Hier kan het leer niet tegen en zo worden je sandalen snel lelijk. Je kunt ze het beste op een droge plek uit de zon laten drogen.

Birkenstock Arizona - Sandalen - Goud
Lazamani - Slippers - Zwart
Vans Filmore Hi Platform - Hoge sneakers - Zwart

Geschreven door

Isa

Isa

Blogger, Medewerkster Nelson Julianadorp