maandag 11 januari 2021

Sporten als goede voornemen? Ga wandelen!

Voor veel mensen is één van de goede voornemens voor het nieuwe jaar steevast: meer sporten. Maar na een drukke dag op werk kan het soms moeilijk zijn om hier motivatie voor te vinden, en al helemaal nu de sportscholen tijdelijk gesloten zijn. In deze blog geef ik je daarom tips om je toch aan je goede voornemens te kunnen houden en te blijven bewegen. Hoe? Door te wandelen.

Wandel je gezond!

Dat wandelen in de buitenlucht goed voor je is, is wetenschappelijk bewezen. Het heeft namelijk heel veel positieve effecten op zowel je fysieke als mentale gezondheid. Door te wandelen in de natuur wordt bijvoorbeeld serotonine (ook wel het gelukshormoon) aangemaakt, wat kalmerend werkt op onze stemmingen. Verse lucht bevat daarnaast ook veel zuurstof, waardoor je lichaam zich tijdens je wandeling beter kan ontdoen van afvalstoffen. Een echte detox-kuur dus ;). Buiten wandelen zorgt ook voor een mentale boost waardoor je je energieker en vrolijker voelt dan 'binnensporters'. En als laatste, ook al schijnt hij in Nederland niet zo fel, maar zonlicht verbetert je immuunsysteem en helpt je beter slapen. Wie wil dat nu niet?

These shoes are made for walkin'

Overtuigd? Wees dan wel een beetje lief voor je voeten en zorg voor goede wandelschoenen. Belangrijk is om wandelschoenen te kiezen die voldoende demping bieden en voor stevigheid zorgen, vooral als je door bossen gaat wandelen waar de grond niet vlak is. De wandelschoenen van GriSport zijn hiervoor ideaal en zijn ook nog eens waterdicht en tegen regen bestand. Ook bij ECCO vind je stevige sneakers en veterboots die waterdicht zijn dankzij Gore-Tex.

Ondanks dat deze wandelschoenen waterdicht zijn, wil je als het net met bakken uit de lucht is komen vallen misschien niet je gloednieuwe wandelschoenen aan. Een paar regenlaarzen is daarom ook altijd goed om in je wandelcollectie te hebben. De regenlaarzen van Dunlop en Ilse Jacobsen zijn voorzien van thermische isolatie (ideaal voor de winter) en een anti-slip rubberen zool. Ideaal voor de écht regenachtige dagen. En zeker als je met kids gaat wandelen. Zo kunnen ze tijdens de wandeling onbezorgd in de plassen springen!

Na het lezen van deze blog ben je vast en zeker enorm gemotiveerd om je wandel work-outs te starten. Bekijk daarom snel onze wandelschoenencollectie en regenlaarzen aanbod en kies het paar dat het beste bij jou past!

GriSport Graz - Veterboots - Blauw
Dunlop - Regenlaarzen - Blauw
GriSport Anden - Veterboots - Bruin
Igor Splash Nautico Borreguito - Regenlaarzen - Groen
Igor Campera - Regenlaarzen - Beige

Geschreven door

Amber

Amber

Blogger, Marketing medewerker