Nieuw merk: Uzurii

Nieuw bij Nelson: Uzurii! Lees alles over dit hippe, unieke slippermerk in deze blog.

Met een zonnige zomer in het vooruitzicht is het nu toch echt tijd om een paar zomerse slippers te scoren! Gelukkig hebben we genoeg zomerse merken in onze collectie, en nu is daar ook het mooie merk Uzurii aan toegevoegd. Benieuwd naar dit merk? Lees snel verder!

Uzurii: leef je dromen na

Het prachtige merk Uzurii uit Brazilië is opgericht door Shieglee. Zij is opgegroeid in een sloppenwijk in Rio de Janeiro, waar de kleding en schoenen van het ene op het andere kind werden doorgegeven. Je kunt je vast wel voorstellen dat de slippers die zij droegen er dus niet al te mooi meer uitzagen. Shieglee was 5 jaar toen ze het idee bedacht om de slippers zelf mooier te maken. Steentjes, kralen en andere versiersels die ze kon vinden op straat maakte ze vast aan de slippers. Haar droom was dan ook om later een eigen modemerk op te richten.

Jaren later verhuisde Shieglee naar Nederland, en heeft ze verschillende mode opleidingen gevolgd. in 2011 werd Uzurii Luxury Footwear werkelijkheid. Inmiddels wordt het merk verkocht in 1400 winkels, verspreid over de hele wereld!

uzurii_2

Handgemaakt

Ontwerpster Shieglee heeft een compleet nieuwe techniek voor het bevestigen van versieringen ontwikkeld. Er wordt een specifiek type staaldraad gebruikt, wat met de hand in de bandjes van de slippers wordt genaaid. Elk model wordt met de hand afgewerkt en dat maakt Uzurii volkomen uniek. Het is een arbeidsintensieve techniek maar het resultaat mag er wezen!

Ga voor een glamorous look

Hou jij wel van een beetje bling-bling? Dan komt dit merk als geroepen. Doordat de bandjes van deze slippers versierd zijn met de mooiste stenen en versieringen, geven deze slippers je outfit een echte boost! De slipper zelf is geheel van rubber, en dus ideaal om te dragen naar het zwembad of strand. Daarnaast staan ze natuurlijk ook leuk onder je zomerse outfit naar het terras of de stad. Welke zijn jouw favoriet?