Nieuw merk: Flamingos' Life

Op zoek naar een op en top vegan en duurzaam schoenenmerk? Dan ben je bij ons nieuwe merk Flamingos Life aan het juiste adres!

Op zoek naar een op en top vegan en duurzaam schoenenmerk? Dan ben je bij ons nieuwe merk Flamingos' Life aan het juiste adres! Met al 127,538 geplante bomen en 21,941 gerecyclede plastic flessen is het save to say dat je met dit unieke merk niet alleen jezelf maar ook het ecosysteem heel erg blij maakt. Ben je benieuwd geworden naar het verhaal achter Flamingos' Life? Lees dan snel verder, want in dit blog vertel ik je alles wat je moet weten.

Flamingos' Life filosofie
Wist je dat de mode-industrie de op 1 na meest vervuilende industrie ter wereld is? Deze wetenschap heeft ervoor gezorgd dat de Flamingos' Life filosofie op drie pilaren rust, namelijk: de mode-industrie transparanter maken, het milieu ondersteunen en het gebruik van dierlijke materialen tegengaan. Zo worden de Flamingos' Life schoenen gemaakt van gerecyclede plastic flessen, andere plastic materialen die niet meer gebruikt worden, organisch katoen dat verbouwd wordt door enkel water (en geen pesticiden) te gebruiken en een natuurlijke soort rubber dat op een duurzame manier wordt verkregen van de Hevea Brasiliensis boom. Daarnaast is elke collectie van Flamingos' Life verbonden aan een specifiek milieu-project. Zo werkt Flamingos' Life samen met Eden Reforestation projects, om bij te dragen aan herbebossing wereldwijd en zo ook voor specifieke gebieden in Madagaskar en Mozambique, waar ontbossing een groot issue is. Kortom, Flamingos' Life zet alles in om een zo positief mogelijke impact op de aarde te maken!

Uitdaging
Voor Flamingos' Life is het grootste doel, en daarmee volgens het merk ook de grootste uitdaging in de geschiedenis, om de aarde te redden van de ecologische schade die de mens heeft aangebracht in de afgelopen 50 jaar. Niet alleen zet het merk zich in door middel van het ondersteunen van projecten, ook wordt er zelf actie ondernomen. Zo zorg je bij aankoop van 1 paar Flamingos' Life schoenen al voor het planten van 5 bomen en het recyclen van 2 plastic flessen uit het rondzwervende afval in de oceaan. En dat alles terwijl je een super leuk paar schoenen aan je voeten hebt, ideaal toch?

De collectie
Flamingos' Life schoenen shop je voor zowel dames als heren. De collectie bestaat uit tijdloze casual modellen met een moderne 'retro-look' en een kenmerkende 'F' op de zijkanten, die je gemakkelijk bij elke outfit kunt dragen. Alle schoenen zijn voorzien van een zool van een natuurlijke soort rubber, een 100% plantaardige binnenzool van kurk en natuurlijk rubber en een binnenvoering van bamboe. De vetergaatjes zijn chroom- en nikkelvrij. De veters en overlay van de binnenzool zijn gemaakt van organisch katoen. Ten slotte is de buitenvoering gemaakt van een vegan, biologisch afbreekbaar en organisch materiaal dat een comfortabel en milieuvriendelijk alternatief is voor leer. Dit wordt gemaakt van delen van de maisplant die overblijven na de oogst, en is door vele testen beoordeeld als nog duurzamer en steviger dan leer. Wat kan je nog meer wensen?

Er is nog zo veel meer over dit duurzame, unieke en vegan merk te vertellen, dat het eigenlijk teveel is om allemaal in 1 blog te behandelen. Maar, nu ik al deze positieve feitjes over Flamingos' Life op een rij heb gezet kan ik me goed voorstellen dat je net zo enthousiast over dit merk bent geworden als ik! Shop daarom nu de collectie online op nelson.nl.